Iceta: "Si el PP no ho se'n surt, el PSOE ho intentarà, però ni un segon abans"

El líder del PSC obre la porta que Sánchez intenti la seva investidura

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no tanca la porta a la possiblitat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, acabi a la Moncloa. En una entrevista a l'ACN, el socialista ha assegurat que si el president del PP, Mariano Rajoy, fracassa en el seu intent de ser reelegit o si finalment decideix no presentar-se a la investidura, el secretari general del PSOE ho intentaria, com ja va fer després del 20-D. Això sí, Iceta condiciona aquest nou intent al fet que el primer moviment sigui el del líder popular. Només després del seu fracàs o la seva renúncia definitiva, el socialista "exploraria" les seves possibilitats per ser investit. "Els ciutadans han de saber que si el PP no se'n surt, el PSOE intentarà fer un esforç per trobar una sortida a aquest embús polític. Però no abans, ni un segon abans", ha sentenciat.

Amb tot, el dirigent socialista insisteix que ha de ser Rajoy qui demani aviat una sessió d'investidura, perquè considera que és "un frau democràtic" que no garanteixi presentar-se després de l'encàrrec del Rei. A més, creu que no fer-ho suposaria "incomplir la Constitució".

EL SEU MOMENT

Notícies relacionades

Iceta ha defensat que si fruit dels moviments de Rajoy el PP no aconsegueix obtenir la presidència, els socialistes ho provaran. "Serà llavors quan li correspondrà al PSOE parlar amb la resta de forces polítiques i proposar una alternativa", afirma el primer secretari del PSC.

Malgrat que no ha volgut "especular" sobre la fórmula que podria resultar exitosa, Iceta sí que manté que els socialistes aportaran una solució al marge dels populars. "Els ciutadans han de saber que si el PP no se'n surt, el PSOE intentarà fer un esforç per trobar una sortida a aquest embús polític. Però no abans, ni un segon abans. O hi ha investidura, que seria el normal, o Rajoy decideix que no va a la investidura. Només en aquest cas, el PSOE ha d'explorar altres possibilitats. Perquè qualsevol altra cosa seria afavorir la confusió en què Rajoy sembla viure molt còmode. "En el 'ho han de fer els altres", sentencia el primer secretari del PSC.