Miguel Ángel Gimeno, elegit nou director d'Antifrau sense vots en contra

Tots els partits han recolzat la designació del cap de l'OAC excepte Ciutadans i el PPC, que s'han abstingut

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Miguel Ángel Gimeno ha sigut nomenat aquest dijous nou director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) amb els vots de Junts pel Sí, el PSCCatalunya Sí que es Pot i la CUP (98 diputats), mentre que Ciutadans i el PPC s'han abstingut (34 escons). El 2011, el seu antecessor Daniel de Alfonso va accedir al càrrec amb el suport de CiU, el PSC, el PPC i C's (111 'sís'), l'abstenció d'ICV-EUiA, ERC i del no adscrit Joan Laporta i el vot en contra dels tres diputats de Solidaritat Catalana per la Independència.

Els grups que s'hi han pronunciat favorablement han expressat la seva confiança que Gimeno evitarà situacions com le que va tenir lloc en els últims mesos amb el 'Fernándezgate' i recuperarà la "credibilitat" d'Antifrau. També han valorat la "celeritat" amb què s'ha dut a terme el nomenament, encara que la CUP ha avisat que el seu suport al nou cap de l'OAC no és un xec en blanc, "és un 'sí' condicional" que els anticapitalistes vinculen a tres objectius: destituir l'actual directora adjunta, Maite Masià; obrir una investigació clara per delimitar l'abast de la "poma podrida De Alfonso" i "dignificar" la institució.

L'ABSTENCIÓ DE C'S I PPC

Notícies relacionades

Pel que fa a Ciutadans i el PPC, han justificat la seva abstenció amb els mateixos arguments que van esgrimir aquest dimecres en l'examen d'aptituds previ a Gimeno celebrat a la comissió d'Afers Institucionals. El partit taronja ha criticat que el procés de selecció precipitat no ha garantit prou la "imparcialitat", i també ha recordat que Gimeno, com a expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va estar molt al corrent de les querelles interposades contra Artur Mas i altres dirigents nacionalistes pel procés participatiu del 9-N, unes querelles respecte a les quals es va pronunciar contràriament.

Els populars també han fet referències a aquest "coneixement de l'actualitat" per part del nou cap de l'OAC i han negat que es busqués el consens per obtenir el suport de tota la Cambra. Els conservadors critiquen que es van assabentar per la premsa de la candidatura de Gimeno.