Convergència registra la petició de grup propi al Congrés

S'inscriuen com a "grup parlamentari català (Partit Demòcrata)" sense exposició d'arguments

undefined34767215 madrid 21 07 2016  pol tica   registro del grupo parlamentar160721121326

undefined34767215 madrid 21 07 2016 pol tica registro del grupo parlamentar160721121326 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Després de la polèmica, Convergència tria perfil baix: ni líders, ni arguments. Ha sigut una assistent del partit la que ha formalitzat el registre de la sol·licitud del grup propi al Congrés dels Diputats, sota el nom de "grup parlamentari català (Partit Demòcrata)". Al document no s'exposen els arguments per defensar la seva autonomia a la Cambra, malgrat que incompleixen els requisits establerts pel reglament.

Notícies relacionades

Fonts del partit han al·legat que no hi ha justificació en aquest escrit com tampoc n'hi va haver després del 20-D. La diferència és que llavors Convergència sí que complia amb les exigències marcades pel Congrés. Addueixen ara que exposaran les seves justificacions només en el cas que la Mesa declini la seva petició, una decisió que es prendrà la setmana que ve. 

El Partit Demòcrata confirma el que s'esperava. Francesc Homs serà el portaveu i Carles Campuzano el portaveu adjunt. Si la seva sol·licitud fos rebutjada, una cosa poc probable atenent a la votació de dimarts a la presidència del Congrés i als precedents de laxitud amb el reglament, els vuit diputats de Convergència passarien a integrar-se en el grup Mixt.