El PP explica que va arribar a "un acord puntual" amb CDC, el PNB i Coalició Canària

Hernando assegura que els nacionalistes i els independentistes van ajudar que "no es frustrés" el pacte amb Ciutadans

tecnicomadrid34747137 gra108  madrid  19 07 2016   la secretaria general del pp  m

tecnicomadrid34747137 gra108 madrid 19 07 2016 la secretaria general del pp m

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Encara que els partits afectats estiguin tirant pilotes fora, el PP ha reconegut obertament que els 10 vots a favor que ahir van assegurar el repartiment de les vicepresidències de la Mesa del Congrés per a Ciutadans i el PP van arribar de diputats de CDC, el PNB i Coalició Canària (CC). El portaveu del grup popular a la Cambra baixa, Rafael Hernando, ha reconegut en una entrevista a la Cope que gràcies a aquests suports el seu partit ha demostrat que no està “aïllat”.

Notícies relacionades

“Es tracta d'un acord puntual que ha servit per garantir que l'acord entre Ciutadans i PP no es frustrés”, ha explicat davant els micròfons amb una claredat que encara no han demostrat els partits de l'oposició. “El PSOE s'ha adonat que el PP pot iniciar una legislatura sense estar aïllat”, ha continuat.

RIVERA TAMPOC ES DÓNA PER AL·LUDIT

Aquests 10 vots afirmatius (que es van emetre de manera secreta en una papereta, no a mà alçada) van assegurar que José Ignacio Prendes, de Ciutadans, i Rosa Romero, del PP, aconseguissin la primera i la tercera vicepresidència, respectivament. Albert Rivera no ha volgut donar per fet que alguns dels 96 suports de Prendes poguessin arribar de mans nacionalistes o independentistes, amb qui es nega a dialogar. Rivera sosté que el pacte que ell va aconseguir amb el PP consistia que els populars li cedien 64 suports i que ell mai podrà saber (perquè el vot és secret) si no van arribar de mans dels conservadors.