LA NOVA LEGISLATURA

Francesc Homs: "El vot és secret"

El líder de CDC al Congrés desmenteix pactes amb el PP i C's a canvi de grup parlamentari

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES CANELA / BARCELONA

Matí d'explicacions per a Francesc Homs després de les votacions de la Mesa del Congrés de dimarts. El líder de Convergència a Madrid és un dels més reclamats als mitjans per intentar revelar l'autoria dels 10 vots regalats als candidats del PP i de Ciutadans a les vicepresidències de la Mesa, que ahir van aixecar un gran enrenou.

Notícies relacionades

Preguntat per la qüestió en una entrevista a Catalunya Ràdio, Homs ha afirmat que "són votacions secretes" i que té "moltes ganes de saber d'on surten aquests 10 vots", traient-se de sobre així la paternitat d'aquestes paperetes. En aquest mateix sentit, ha desmentit l'existència de pactes "amb ningú". En relació amb la formació d'un nou Govern, Homs ha descartat completament un vot a favor o una abstenció en una hipotètica investidura de Mariano Rajoy, a qui "no votaran ni per activa ni per passiva".

Desmentit pel representant de CDC un pacte amb el PP i Ciutadans per a la Mesa del Congrés, la qüestió del grup parlamentari convergent -l'existència del qual o no dependrà de la decisió de la Mesa- ha planat sobre l'entrevista. Homs es mostra "tranquil" sobre les dificultats que podria tenir el partit per aconseguir grup parlamentari propi. "La interpretació de la Mesa ha de ser favorable a la creació de grups parlamentaris, hi tenim dret", ha afirmat. L'obtenció del grup parlamentari, la suposada contrapartida esgrimida pels seus contrincants a les votacions d'aquest dimarts, no és una qüestió menor, ja que suposaria -entre altres beneficis- la subvenció o no de l'enviament postal de propaganda electoral.