Puigdemont veu la política catalana cada vegada més desconnectada de l'espanyola

El president tanca el congrés fundacional del PDC amb pulles pel 'Fernándezgate'

Les bases de l’antiga CDC han escollit el nom del nou partit després de la seva refundació. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Clausura del congrés fundacional del Partit Demòcrata Català (PDC) i primera intervenció pública d'un dels seus membres, ni més ni menys que el president Carles Puigdemont. El cap de l'Executiu català és un associat més en un partit que ha optat per una variant del ‘model PNB’, és a dir, separar presència institucional i lideratge del partit. En una breu intervenció -que ha durat menys que la presentació de tots els convidats d'altres forces i entitats que han assistit a l'esdeveniment-, Puigdemont ha afirmat que la cultura política catalana “es diferencia cada vegada més” de l'espanyola.

Notícies relacionades

Mentre que “el catalanisme, en qualsevol de les seves lícites expressions", fa de la “transversalitat i la integració” la seva manera de procedir, “altres usen el poder i els diners per actuar il·lícitament contra els seus adversaris polítics”. Una referència explícita al 'Fernándezgate'.

El partit abans anomenat Convergència ha clausurat el seu congrés de refundació aquest diumenge després de no poques vicissituds. La militància es va negar a votar els dos noms que la cúpula va proposar per rebatejar el partit i les mateixes bases han fixat que es creï la figura d'un coordinador,coordinador una plaça que en els pròxims dies de segur que serà motiu de negociacions entre les diferents famílies.