Iglesias parla d'un resultat "impressionant" i assegura que Podem és "el futur"

"Alguns ens hem quedat amb la sensació que mereixíem més", reconeix el secretari general del partit morat

"Som joves i ens queda molta mili. Aviat hi haurà una altra final", assenyala abans de la seva reunió amb els líders autonòmics

undefined34531603 gra175   madrid  01 07 16   pablo iglesias d   secretario ge160702125151

undefined34531603 gra175 madrid 01 07 16 pablo iglesias d secretario ge160702125151 / Kiko Huesca

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Pablo Iglesias ha evitat aquest dissabte, just abans de la seva reunió amb els líders territorials de Podem, qualsevol autocrítica sobre els resultats aconseguits diumenge passat: 71 diputats i cinc milions de vots, molt lluny del tantes vegades anunciat ‘sorpasso’ al PSOE. En un moment en què s'han revifat les diferències en el si del partit morat, el secretari general ha assenyalat que ara la seva formació està més cohesionada", perquè el que han aconseguit en les recents eleccions generals ha sigut “impressionant” i mostra que la seva formació “té més futur que ningú”.

“Crec que hem fet una cosa històrica en aquests dos anys. És impressionant. Hi ha coses que podríem haver fet millor. Hem de reflexionar sobre per què un milió de persones que ens van votar [en els comicis del desembre] aquesta vegada no han anat a votar. En qualsevol cas, crec que hi ha un moviment històric irreversible. És clar que Units Podem és la formació política dels joves, del futur, la que segueix avançant a les grans ciutats. Això revela quin serà el futur del nostre país”, ha assenyalat Iglesias.

El líder del partit morat ha insistit que ni “el model de campanya” (dissenyat pel secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón) ni la "confluència amb IU" han sigut “factors determinants” en un desenllaç per sota del que esperaven. Al contrari. La seva tesi, ja esbossada divendres passat, és que les seves possibilitats d'arribar a l'Executiu eren tan altes que els seus simpatitzants van acabar tenint “por”. “El fet que hi hagi gent que s'ha quedat a casa té més a veure amb una campanya de la por que potser ha fet que algunes persones a qui els agrada que existim no acabessin de veure clar que poguéssim ser una força de govern”, ha argumentat.

"S'HA ACABAT UN CICLE"

Notícies relacionades

Tot i així, malgrat el resultat “històric”, “impressionant” i “increïble”, Iglesias ha reconegut estar insatisfet per no haver obtingut els resultats que, segons ell, li corresponien. “Potser alguns ens hem quedat amb la sensació que mereixíem més. Però aviat hi haurà una altra final i esperem guanyar-la”, ha assenyalat, en referència a les pròximes eleccions, que no espera que tinguin lloc de forma imminent. “Segurament s'ha acabat un cicle. La política s'alentirà. Ens hem de preparar per ser una força de govern quan toqui”, ha explicat, donant així per fet que Mariano Rajoy, líder del PP, acabarà aconseguint els suports necessaris per assegurar la seva investidura com a cap de l'Executiu.  

Iglesias, per últim, ha descartat tirar la tovallola. “Som joves i ens queda molta mili”, ha dit abans de comparar els resultats de Podem amb la resta de formacions. Tal com ell ho veu, són els altres els que han de tenir motius de preocupació. “Ciutadans ha punxat la seva bombolla. El PP, malgrat que ha recuperat suports, està més a prop dels nivells del 1989. I el PSOE ha tingut el pitjor resultat de la seva història. Nosaltres tenim més futur que ningú”, ha conclòs.