Girauta, sobre l'abstenció el 26-J: "Perquè aquella gent que es va quedar a la platja pogués votar, ha mort molta gent"

El diputat electe de Ciutadans carrega també contra "les cases d'enquestes" per alimentar "el vot de la por" al pronosticar l'auge d'Units Podem

lpuig34473022 barcelona  26 06 2016   elecciones generales  hotel plaza  c160630100033

lpuig34473022 barcelona 26 06 2016 elecciones generales hotel plaza c160630100033 / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts

El diputat electe de Ciutadans i portaveu de la formació al Congrés, Juan Carlos Girauta, està profundament enfadat amb els ciutadans que diumenge no van anar a votar a les eleccions generals. Està tan enfadat que a tothom que es dirigeixi a ell li preguntarà si va anar a votar, i al que sigui abstencionista no li dedicarà "ni un segon" del seu temps.

"La pròxima vegada que em parin pel carrer i em diguin el que hem de fer, jo preguntaré: ¿Vostè va anar a votar o no? I si em diuen que no, em giraré i marxaré", va manifestar aquest dimecres a la nit Girauta durant la presentació del llibre '¡Es el cambio, estúpido!', dels periodistes Fernando Jáuregui i Federico Quevedo. Segons el dirigent del partit taronja, l'actitud dels abstencionistes suposa un desaire a tots els que van lluitar en el passat per la democràcia a Espanya.

"Perquè aquella gent que es va quedar a la platja pogués votar, ha mort molta gent en aquest país, i hi ha gent que ha passat molt de temps a l'exili, i hi ha gent que ho ha perdut tot, i gent que s'ha jugat la vida per votar lliurement, així que qui no aprofiti això que no esperi ni un segon del meu temps", va dir Girauta.

LES "CASES D'ENQUESTES"

Notícies relacionades

El diputat de Ciutadans també va carregar durament contra el que ell va denominar les "cases d'enquestes", en un símil no exempt de mala bava amb les cases d'apostes, al considerar que amb els sondejos van promoure el "vot de la por" el 26-J pronosticant l'auge d'Units Podem. Segons la seva opinió, van ser responsables de l'"estratègia de polarització" que va determinar la campanya electoral.

"Algú que et vol muntar referèndums d'autodeterminació a tot Espanya, que pugui guanyar, és clar que fa por", va afirmar sobre la candidatura de Pablo Iglesias. "I votar amb por, ¿és una cosa neta? ¿és joc net?", va preguntar a l'aire el diputat Girauta.