Ciutadans es consola aguantant el seu resultat a Catalunya

El partit manté els seus cinc escons després de salvar el del vicesecretari general, Villegas, quart per Barcelona

 

  / ROBERT RAMOS

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La seu electoral de Ciutadans a Barcelona ha viscut amb decepció continguda la pèrdua del partit en vots, en escons. A Catalunya, Ciutadans no perd tanta empenta com en el seu resultat global. Obté cinc escons: quatre per Barcelona i un per Tarragona, els mateixos resultats que va registrar en les legislatives de desembre passat. No obstant, en vots i percentatge la desviació és considerable: més de 110.000 vots menys, cosa que en percentatge suposa baixar del 13,5% dels sufragis catalans aconseguit al desembre a un 10,90%. “Objectiu complert”, ha dit el cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, al final de la jornada.

Paradoxalment, i malgrat el daltabaix del partit a Espanya i el descens en suport a Catalunya, el resultat ha acabat generant mostres d'alegria, tot i que puntuals, a Barcelona. En part pel conegut efecte que té un recompte quan va de menys a més, cosa que genera la sensació que tot plegat ha anat malament però que podia haver sigut molt pitjor.

SATISFACCIÓ PUNTUAL

Les mostres puntuals d'alegria han arribat quan el recompte ha confirmat l'elecció del quart diputat per Barcelona. Durant hores, els no nacionalistes semblaven condemnats a perdre'l i quedar-se en tres a la capital catalana.I no és un escó qualsevol, sinó el de José Manuel Villegas, vicesecretari general del partit i un dels homes forts d'Albert Rivera. Quan el recompte ha confirmat que serà al Congrés, s'ha sentit el primer càntic de celebració de la jornada: “Villeeegas, Villeeeegas”. La festa no ha anat més enllà.

Com és tradició, el cap de llista per Barcelona, Girauta, ha esperat que comparegués Rivera per fer-ho ell després. Ha

Juan Carlos Girauta

CANDIDAT DE CIUTADANS PeR BARCELONA

"Donades les circumstàncies, em sento satisfet per haver mantingut els cinc diputats a Catalunya"

parlat a mitjanit, després d'interminables minuts d'espera per problemes tècnics. Ha felicitat el PP per guanyar a Espanya i En Comú Podem per fer-ho a Catalunya. Ha subratllat que el mite de la poca participació ha quedat en això, un mite. I ha reprès els arguments que Rivera havia mostrat poc abans: el que la llei electoral és injusta i que el primer a la nova legislatura serà treballar per canviar-la; que la polarització ha perjudicat Ciutadans.

PROMESES DE FUTUR

Notícies relacionades

“Donades les circumstàncies em sento satisfet per haver mantingut els cinc diputats a Catalunya. Seguim tenint un rol decisiu”, ha afirmat Girauta. “Les aparences enganyen”, ha assegurat sobre la pèrdua de suport. “Sembla que és greu, però el partit és jove, els que ens coneixeu sabeu que hem aguantat moltes coses”. I ha advertit que Ciutadans seguirà treballant per a la regeneració d'Espanya i de la democràcia. Girauta s'ha centrat en el paper de Ciutadans a Espanya, i ha defensat les seves opcions per tenir pes en la pròxima legislatura: “Sembla que seguim sent decisius”.

Fins a un parell d'hores abans, l'Hotel Catalonia Plaza, elegit per Ciutadans per a aquesta jornada electoral, ha viscut un ambient escàs, amb la presència d'alguns regidors i diputats al Parlament, la plana major absent, a Madrid, aguantant la part més dura del xàfec.