Domènech veu molt difícil un Govern d'esquerres i descarta altres eleccions

El líder d'En Comú Podem critica el "paternalisme" de Junqueras i recorda que l'han guanyat dues vegades

 

 

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la ressaca de la nit electoral, En Comú Podem ha començat a pair els resultats del 26-J. L'alegria per la victòria a Catalunya (malgrat deixar-se 80.000 vots pel camí) es barreja amb la tristesa al constatar que Units Podem no complia les expectatives generades i que tot apunta que el PP seguirà al Govern. Xavier Domènech veu molt complex un Govern d'esquerres i descarta unes terceres eleccions.

"Aritmèticament encara és possible, però políticament és molt complex un Govern d'esquerres. Som conscients que el PSOE n'és reticent. Si hi ha opció de Govern del canvi ho intentarem i si no estarem treballant en l'oposició". El que té clar el líder d'En Comú Podem és que no hi haurà uns nous comicis. "Ho podem descartar. El PP i el PSOE rebrien unes pressions enormes".

Notícies relacionades

L'historiador ha atribuït la pujada del PP a l'èxit de la crida popular al vot útil i al "discurs de la por" davant l'emergència d'Units Podem. El 'brexit' seria un dels elements que haurien pogut influir, encara que esperen poder analitzar-ho en les pròximes setmanes.  "S'imposa una reflexió amb les confluències de per què no hem aconseguit l'objectiu. S'imposa una anàlisi del que hem fet millor o pitjor".

Igual que va fer la nit electoral, ha tornat a presentar que el seu segon triomf en sis mesos els avala com a alternativa a CDC. En aquest sentit ha criticat el "paternalisme" d'Oriol Junqueras, al qual ha volgut recordar-li que els han guanyat en les dues últimes eleccions. "Som el principal espai de reconeixement de la sobirania plena. Estaria bé que alguns dirigents abandonessin el paternalisme cap a un altre espai polític. No els porta enlloc". I també ha llançat un missatge a Gabriel Rufián. "No crec que Rufián estigui en posició d'interpel·lar el nostre espai".