Errejón: "El 26 a la nit ens hem de posar d'acord"

El número dos d'Units Podem crida el PSOE a definir la seva política de pactes i agraeix "el to" a Zapatero

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem assumeix que les negociacions s'obriran de forma immediata després de conèixer-se el resultat electoral i exhorta el PSOE a definir quines seran les seves preferències per pactar. En la recta final de campanya, Íñigo Errejón ha tornat a allargar la mà als socialistes, ha reivindicat que els necessitaran per construir un govern de canvi i ha recordat que tots, els morats i els socialistes, hauran d'estar per sobre del foc creuat en la lluita electoral. "Més enllà de les declaracions de campanya, que ningú ho dubti. El 26 a la nit ens haurem de posar d'acord. Han de decidir: un govern amb el PP o un govern amb nosaltres", ha plantejat el número dos des d'un míting a Sevilla, d'especial valor simbòlic pel seu retrobament amb Sergio Pascual, l'exsecretari d'Organització de Podem i cap de cartell a la capital andalusa.

Errejón ha tornat a situar el PSOE davant la pregunta sense resposta, però ha agraït "el to" utilitzat per José Luis Rodríguez Zapatero dijous, quan en un míting amb Pedro Sánchez es va alinear amb el seu partit però va evitar caure en la crítica contra Pablo Iglesias, que va aixecar l'enrenou a l'expressar en plena campanya la seva admiració a l'expresident. "Ens agradaria que altres dirigents del seu partit tinguessin aquest to i creiem que està entenent millor el moment històric i el dilema que hi ha", ha assenyalat, per recordar que, tot i així, el PSOE segueix sent clau. "Necessitarem el PSOE en el govern. Hi ha dirigents que s'han manifestat en aquest sentit. A altres els costa una mica més i no aclareixen de quin costat caurà la moneda", ha reflexionat i ha agraït als exvotants socialistes que en lloc de quedar-se a casa, "defraudats", decideixin recolzar el canvi. 

Errejón ha destacat la importància de "no confondre's d'adversari. "Tenim clar en quina porteria s'ha de fer el gol", ha indicat per reclamar, una vegada més, a Pedro Sánchez que es posicioni en la política de pactes. 

CONTRA CATALUNYA

Notícies relacionades

La líder de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, ha retret en el míting el discurs aspre de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, en contra de Catalunya i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui acusa de ser uns "privilegiats".

"Andalusia no és una pedra llancívola contra ningú, ni contra Pedro Sánchez per tallar-li les ales ni contra cap altre poble", ha aclamat i ha recordat a tots els andalusos que van emigrar a Catalunya i "hi van trobar la felicitat".