Rajoy adverteix que votar C's és tirar el vot per beneficiar Podem

El líder del PP intensifica les seves crítiques contra Ciutadans, que associa definitivament al PSOE i a Pablo Iglesias

El candidat conservador branda ara la bandera de la igualtat i la conciliació

tecnicomadrid34334165 gra258 guadalajara  castilla la mancha   17 6 2016

tecnicomadrid34334165 gra258 guadalajara castilla la mancha 17 6 2016

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El candidat del PP, Mariano Rajoy, ha intensificat aquest divendres el nivell de confrontació amb Ciutadans, després que Albert Rivera asseverés dijous al fòrum Primera Plan@ que el president del Govern en funcions no pot comptar amb els escons que obtingui la força taronja per reeditar el seu càrrec. Si aquell dia el PP va començar a explotar aquest veto a l'asseverar que Rivera està "entestat" a fer president Pedro Sánchez, aquest divendres el candidat conservador ha suggerit que votar Ciutadans és llençar el vot, al recordar que els vots que va obtenir el partit emergent en les eleccions autonòmiques de Castella-la Manxa "van servir perquè altres forces guanyessin escons", en referència a Podem i el PSOE, i van impedir per un escó que María Dolores de Cospedal, número dos del PP, renovés el seu càrrec com a presidenta regional. 

Així mateix, Rajoy no ha dubtat a advertir que l'alternativa al PP és una coalició formada entre "Ciutadans, més el PSOE i més Podem", i ha col·locat la força taronja en primer lloc, com a integrant segur del possible pacte que desbancarà el PP de la Moncloa. 

Els populars estan "indignats" amb Rivera per pretendre jubilar Rajoy sent la quarta força, segons les enquestes, i atribueixen aquesta "mania" al fet que C's no surt ben parat en aquests sondejos. Tot i això, segueixen confiant que Rivera, una vegada passin els comicis, deixarà el seu veto enrere i permetrà, almenys amb la seva abstenció, que el president segueixi governant. 

ACTE AMB DONES

Notícies relacionades

Rajoy s'ha desplaçat aquest divendres a Guadalajara per participar en un acte amb aspirants a diputades i senadores de la regió, en què ha brandat la bandera de la igualtat i la conciliació. Ha recordat, per exemple, mesures a favor de les dones aprovades al llarg dels seus quatre anys de govern i s'ha compromès, com ja va fer en precampanya, que la jornada laboral no acabi més enllà de les sis. Així mateix ha promès que a Espanya "no es penalitzarà ningú pel fet de ser mare" i que posarà en marxa "un pla de mesures de suport a la maternitat". 

No ha recordat res, evidentment, del fracassat projecte de llei per restringir l'avortament, que va deixar aparcat davant la falta de suport social, davant del disgust del sector més conservador del seu partit, amb el qual es va comprometre el 2011 a aprovar a més una llei de maternitat que no ha vist mai la llum i que ara substitueix per un mer pla.