Ada Colau replica a Rajoy i a Susana Díaz

L'alcaldessa de Barcelona demana al PSOE que aclareixi quines aliances buscarà després del 26-J

PSOE / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

Ada Colau ha respost al president del Govern, Mariano Rajoy, i a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que en actes electorals aquest cap de setmana van carregar contra l'alcaldessa de Barcelona. El candidat popular va alertar dels riscos que, segons la seva opinió, representen tant Colau com la seva homòloga a Madrid, Manuela Carmena. I la dirigent andalusa va carregar contra els "privilegis"privilegis que, segons ella, Podem pretén atorgar a l'alcaldessa de Barcelona.  

"Senyor president, haurà de buscar altres perills, perquè les dades confirmen que la inversió estrangera ha pujat tant a Barcelona com a Madrid. Un índex que sí que ha baixat, per si necessita exemples, és l'absentisme escolar als barris més castigats per la crisi. Això m'expliquen les mestres, i ho relacionen directament amb les beques de menjador, que hem triplicat. Vaja, sembla que sí que es podia incentivar l'economia i al mateix temps protegir la gent. Potser els governs del canvi estem demostrant que fent front a l'austeritat i protegint els drets bàsics, també es reactiva l'economia… i això sí que és perillós… perillós per al PP, perquè demostra que sí que hi ha alternativa", ha escrit Colau en un 'post' al seu Facebook.

Respecte als comentaris que li va dedicar la presidenta andalusa, Colau es pregunta a quins privilegis es refereix Díaz i aprofita per recordar-li que el PSOE andalús està esquitxat pel 'cas dels ERO'. "No sé a quins privilegis es refereix, però sí que m'agradaria contestar-li que ni aquí ni a Andalusia volem privilegis sinó drets. Que el caciquisme de bona part del PSOE andalús sí que té un llarg historial de 'privilegis', inclosos gravíssims casos de corrupció com el dels ERO, i això ho hem pagat tots i totes", replica l'alcaldessa a la dirigent socialista. 

L'OPORTUNITAT

Notícies relacionades

Colau, un dels referents del podemisme, aprofita per reclamar que els socialistes aclareixin quin és el seu objectiu en aquestes eleccions"El 26-J el vot andalús, com el català, el valencià, el gallec, l'extremeny, etc., tenen l'oportunitat d'unir-se per fer fora el PP. Per acabar amb retallades, corrupció i austeritat. Tant de bo fer fora el PP fos un objectiu compartit amb Susana Díaz. Però quan s'apunta al discurs de la por i a les difamacions de la dreta, sembla oblidar qui és realment l'adversari polític… ¿o no és el PP?". 

L'alcaldessa acaba reclamant al PSOE què aclareixi quina serà la seva política d'aliances: "Seria honest que el PSOE comencés la campanya aclarint aquest detall, perquè hi haurà un 27-J, i només dues opcions de formar govern: o gran coalició amb el PP, o govern de canvi. Nosaltres treballem inequívocament pel segon".