TORN DE LES DEFENSES EN EL 'CAS NOOS'

L'advocat de la infanta demana que es multi Manos Limpias per abús de dret

Les defenses d'Urdangarin i Diego Torres demanen l'absolució, però el de Matas reclama una condemna de 7,5 mesos en lloc dels cinc que li demana el fiscal

L'advocat del cunyat del Rei revela que el seu client estudia fer ús del seu dret a l'última paraula i el de Cristina afirma que aquesta està bé a l'espera que s'acabi la vista

jcortadellas34279708 gra013  palma de mallorca  14 06 2016   la infanta160614111539

jcortadellas34279708 gra013 palma de mallorca 14 06 2016 la infanta160614111539 / Atienza

2
Es llegeix en minuts

L'advocat de la infanta Cristina ha demanat al tribunal que jutja 'el cas Nóos' que condemni en costes Manos Limpias per "abús del dret" per haver mantingut de manera "espúria" l'acusació contra la germana del Rei com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals comesos pel seu marit, Iñaki Urdangarin, per la qual cosa li reclama vuit anys de presó.

Aquesta petició plantejada en el tràmit de conclusions definitives dels defenses ha sigut la novetat més rellevant, ja que la resta dels lletrats s'ha cenyit al guió previst, és a dir, sol·licitar l'absolució dels seus clients excepte el de l'expresident balear Jaume Matas, que ha reclamat una condemna de 7,5 mesos de presó en lloc dels cinc que li demana el fiscal.

Després de la sessió de divendres passat, en què el fiscal i la resta de les acusacions van presentar les seves peticions definitives de condemna contra els 17 acusats, aquest dimarts ha arribat el torn de les defenses. Pau Molins, lletrat de la infanta Cristina, ha proclamat la innocència de la seva clienta i ha carregat contra Manos Limpias pel "seu manteniment obsessiu" de l'acusació contra la germana del Rei. Per això, ha acusat aquest sindicat d'haver actuat "amb una gravíssima temeritat" i ha demanat al tribunal que imposi al sindicat ultradretà una multa.

Al final de la vista, en declaracions als mitjans de comunicació, ha avançat que quan exposi el seu informe final serà "molt més dur" contra el sindicat . I ha explicat que ha realitzat aquesta petició perquè s'incorpori al debat la possible condemna en costes a Manos Limpias. En la seva opinió, aquesta sol·licitud ha "girat la truita" perquè a Manos Limpias "se li omplia la boca amb la justícia i la transparència i ja hem vist els verdaders motius: el seu màxim dirigent és a la presó", ha afegit.

EL PRECEDENT

El lletrat ha recordat que el Tribunal Suprem ja va condemnar Manos Limpias a una multa per abús de dret per haver presentat una querella contra diversos jutges i va demanar que s'apliqui la mateixa mesura quan actua "de manera espúria" contra els ciutadans perquè el sindicat ha causat a la infanta "un gravíssim perjudici". Molins ha assegurat que Cristina està bé i "esperant que s'acabi aquest tràmit".

Notícies relacionades

Per la seva part, el lletrat d'Urdangarin, Mario Pascual, ha explicat al final de la vista, que ha demanat l'absolució del cunyat del Rei perquè "no ha comès cap delicte" i ha revelat que estan estudiant si el marit de Cristina fa ús del seu dret d'última paraula, un tràmit que previsiblement passarà a finals de mes.

La vista continuarà dimecres amb la lectura dels informes del fiscal i de l'Advocacia de l'Estat als quals seguiran la resta de les acusacions. Després serà el torn de les defenses. Mentre duri l'exposició d'aquests dictàmens els acusats no hauran d'estar a la sala, però hauran d'anar al torn del dret d'última paraula. Després, el tribunal deixarà el judici vist per a sentència.