LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

L'acusació particular del 'cas Mercuri' demana presó per a Manuel Bustos

Les defenses reclamen que s'eviti la presó al tractar-se de penes inferiors a dos anys i al no haver-hi condemnes anteriors

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en el 'cas Mercuri' de presumpta corrupció i tràfic d'influències, ha sol·licitat l'ingrés a la presó de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, així com del seu germà i exregidor, Paco Bustos, i l'exsecretari d'organització del PSC, Dani Fernández, per haver concorregut en un delicte de tràfic d'influències. Insisteixen així en la seva petició a partir de les penes proposades per la coneguda com a peça de Montcada i Reixac, per haver alterat el procés de selecció per contractar una dona de confiança a l'Ajuntament d'aquest municipi vallesà.

El 28 d'abril passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar ferma la sentència de la peça que aquesta mateixa sala havia dictat. El 22 de febrer del 2016 el Tribunal Suprem va desestimar el recurs interposat pels acusats, i al no haver sigut recorreguda per part de les defenses dels acusats en els terminis establerts, aquesta sentència és ferma i sense possibilitat de recórrer a l'empara d'instàncies superiors.

LES PETICIONS

Notícies relacionades

Els germans Bustos i Daniel Fernández s'enfronten a una pena de presó d'un any i qautre mesos, una multa de 60.000 euros i la inhabilitació per a feina o càrrec públic electe per un termini de quatre anys, sis mesos i un dia per tràfic d'influències. Per la seva part, també es proposa la condemna de qui va ser alcaldessa socialista de Montcada, María Elena Pérez, per a qui es demana la inhabilitació especial per a feina o càrrec públic electe per un termini de set anys com a autora responsable d'un delicte de prevaricació.

Al tractar-se de penes inferiors als dos anys i de la primera condemna, el jutge haurà de decidir si els tres acusats entren a la presó.