CITA ELECTORAL TELEVISIVA DEL 13-J

Rajoy demana sortir en el debat a l'esquerra

Pablo Iglesias sortirà curiosament al costat dret de la pantalla, mentre que Sánchez i Rivera ocuparan el centre de la imatge

34218221 60

34218221 60 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Rajoy va demanar sortir a l'esquerra de la pantalla en el debat electoral de dilluns i els altres tres candidats van acceptar la seva proposta, segons ha revelat el vicepresident de l'Acadèmia de Televisió, Fernando Navarrete. Curiosament, i gràcies a l'acord entre els tres partits restants, Pablo Iglesias (Podem) sortirà a l'extrem dret de la imatge, mentre que Pedro Sánchez (PSOE) estarà al costat de Rajoy i Albert Rivera (Ciutadans) del líder de Podem. La bona sintonia entre els quatre partits ha sigut la nota predominant d'unes negociacions en què no hi ha hagut grans esculls.

Notícies relacionades

Tampoc n'hi ha hagut per determinar l'ordre d'arribada i sortida del debat, ja que tots han estat d'acord a respectar el protocol fins al moment que s'iniciïn les hostilitats verbals. En consonància amb el seu càrrec i amb el resultat de les últimes eleccions, el president del Govern serà l'últim que arribarà al Palau Municipal de Congressos i el primer a abandonar-lo. La resta dels candidats arribaran en l'ordre següent: Rivera, Iglesias i Sánchez. I l'abandonaran en sentit invers.

El debat, que començarà a les 10 de la nit, durarà unes dues hores i mitja amb els dos talls de 10 minuts per a la publicitat. Estarà dividit en cinc blocs: economia i ocupació, polítiques socials, reformes institucionals i regeneració democràtica, política exterior i pactes. Els moderadors seran Ana Blanco (TVE), Vicente Vallés (Antena 3) i Pedro Piqueras (Tele 5). El debat es podrà veure per les televisions alemanya, mexicana, colombiana i fins i tot per un canal xinès. Les imatges se serviran a través del satèl·lit Hispasat per a tot Llatinoamèrica, i ja hi ha negociacions avançades per retransmetre el debat a la República Dominicana, Panamà, l'Argentina, el Perú i Xile. A Espanya es veurà per TVE-1, Antena 3, La Sexta, Tele 5, Canal 13 TV i les següents cadenes de la FORTA: Aragó TV, Canal Sur, Telemadrid, Televisión de Murcia i Castilla La Mancha TV.