EL 'CAS NÓOS'

Manos Limpias manté la seva petició de vuit anys de presó per a la infanta Cristina

El fiscal també reitera la seva sol·licitud de 19,6 anys de presó contra Urdangarin

Es rebaixa la sol·licitud de pena per a Matas d'11 a cinc anys per haver reparat el dany

La infanta Cristina torna al banc dels acusats. / EFE / CATI CLADERA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El fiscalManos Limpias i l'advocat de l'Estat han mantingut aquest divendres les seves peticions de presó per a la infanta Cristina i el seu marit Iñaki Urdangarin en el judici del 'cas Nóos'. És a dir, la germana del Rei s'enfronta a vuit anys de presó com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals comesos pel seu marit a través d'Aizoon, empresa de la qual eren propietaris al 50%. Per la seva part, la fiscalia manté la seva petició de 19,6 anys de presó per al cunyat de Felip VI pels delictes de tràfic d'influènciesmalversació de cabals públics, prevaricaciófrauestafafalsedat, dos delictes fiscals i blanqueig de capitals.

El fiscal ha rebaixat la petició per a Jaume Matas, expresident del Govern balear, d'11 a cinc anys de presó a l'aplicar-li l'atenuant de reparació del dany, ja que ha dipositat un palauet per fer front a la seva responsabilitat civil. La fiscalia també ha reiterat la seva petició per a Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin a Nóos, de 16, 6 anys de presó i de dos anys substituïbles per multes per als ex alts càrrecs Juan Carlos AlíaMiguel Ángel Bonet i Gonzalo Bernal.

Notícies relacionades

Aquest judici, que va començar l'11 de gener, entra en la seva recta final amb la petició final de les acusacions i de les defenses abans que aquestes exposin els seus informes definitius. Després s'obrirà el torn d'última paraula dels acusats. En aquesta fase del judici, els 17 imputats han d'estar presents a la sala.

Cristina i el seu marit han arribat a la seu de l'escola balear d'administració pública a les 10.39. Tots dos van deixar d'anar a la vista, igual que la resta dels acusats, el 3 de març. Aquell dia va declarar la germana del Rei i el tribunal els va permetre absentar-se de la resta de les proves que durant aquest temps han consistit en la declaració de testimonis i pèrits.