A PONTEVEDRA

Dos anys d'internament per al jove que va agredir Rajoy en la campanya del 20-D

El tribunal el condemna per un delicte d'atemptat a l'autoritat

1
Es llegeix en minuts

Ja hi ha sentència per la agressió que va patir Mariano RajoyMariano Rajoy en la passada campanya de les eleccions generals del 20 de desembre. El jutjat de menors de Pontevedra ha condemnat a dos anys d'internament en un centre de menors i un altre any més en règim de llibertat vigilada el jove de 17 anys que va donar un cop de puny al president del Govern durant un passeig pels carrers de la ciutat gallega.

La sentència, dictada el passat 12 de maig, es va obtenir per conformitat després de l'acord aconseguit entre la Fiscalia i els advocats del menor, segons informa el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG).

Notícies relacionades

El jove va admetre l'agressió i va assegurar que estava penedit a la vista oral. No obstant, el tribunal l'ha condemnat per un delicte d'atemptat a l'autoritat, amb l'agreujant d'haver-lo comès amb intimidació violència contra un membre del Govern.

Així mateix, l'agressor, que el mes de març passat va fer la majoria d'edat, se sotmetrà també a un programa de reeducació. Als dos anys de condemna se li restaran els sis mesos que ha passat ja internat com a part de les mesures cautelars que va establir al seu dia el jutjat d'instrucció número u de Pontevedra.