La Guàrdia Civil demana la imputació del president de Múrcia

Cospedal assegura que l'informe no ha arribat al jutge i ho circumscriu al context preelectoral

 

  / EFE / MARCIAL GUILLEN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

En plena precampanya, el president de Múrcia se situa en l'ull de l'huracà. La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil  ha enviat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el 'cas Púnica' un informe en què proposa que se citi a declarar com a investigat Pedro Antonio Sánchez i la senadora Pilar Barreiro, tots dos del PP, per presumptes delictes de malversació de cabals públics i frau a l'Administració. El document vincula el president amb Alejandro de Pedro, l'aconseguidor de la Púnica, a qui hauria contractat per millorar la seva imatge abans de succeir Ramon Luis Valcárcel al capdavant de l'executiu regional, mentre era conseller d'Educació i Barreiro alcaldessa de Cartagena.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha intentat acotar l'abast de la notícia, avançada aquest dilluns a primera hora per la Cadena Ser. Preguntada pel cas, ha assegurat que l'informe de la UCO encara no ha arribat al jutge Velasco i ha demanat "moderació". En una entrevista a TVE, ha subratllat que  "els informes són informes", que després han de seguir un procediment judicial i que són "els jutges els que prenen les decisions".

Notícies relacionades

La número dos de les files conservadores ha posat en relleu que la informació es dóna a conèixer quan falten tres setmanes per als comicis i ha demanat cautela. "Aquí, com en tot, i encara que estiguem en precampanya electoral, que a vegades es noten aquestes coses, s'ha d'anar amb moderació", ha apuntat, al·ludint de forma velada a un interès partidista per donar a conèixer informacions que afectin el PP. "Que siguin notícia informes que encara no han pres carta de naturalesa... Amb tot el respecte, vegem què hi ha", ha tancat.

Tant Pedro Antonio Sánchez com Pilar Barreiro són aforats, de manera que si el jutge Eloy Velasco aprecia indicis per actuar contra ells haurà d'enviar exposicions raonades al Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia i al Tribunal Suprem.