L'exportaveu del PSC al Parlament Maurici Lucena fitxa pel Banc Sabadell

L'exdirigent socialista ha abandonat la política activa després de ser elegit per Pedro Sánchez per al seu equip d'assessors econòmics

El portaveu del PSC, Maurici Lucena.

El portaveu del PSC, Maurici Lucena. / ACN / TELVA SOMOZA

1
Es llegeix en minuts

L'exportaveu del PSC al Parlament Maurici Lucena ha fitxat pel Banc Sabadell, on exercirà el càrrec de director de control financer, de nova creació, segons ha confirmat l'entitat bancària.

L'exdirigent socialista, que ha deixat la política activa, dependrà directament en les seves noves responsabilitats del responsable financer de Banc Sabadell, Tomàs Varela, tal com ha avançat aquest dimarts el diari 'Expansión'.

Fonts de l'entitat que presideix Josep Oliu han destacat el "bagatge tècnic" de Lucena, que és economista i que ha ocupat càrrecs de rellevància en el passat com el de director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entre el 2004 i el 2010, o la presidència del consell de l'Agència Espacial Europea (ESA) entre el 2008 i el 2010.

Notícies relacionades

Lucena va ser portaveu del grup parlamentari del PSC al Parlament en l'anterior legislatura i, després de no repetir en els últims comicis catalans, es va presentar per la llista socialista a les eleccions generals del 20 de desembre ocupant la posició número sis, per la qual cosa va quedar fora del Congrés al no resultar escollit.

A finals del 2015, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va anunciar que incorporava Lucena al seu equip econòmic en el marc del Govern a l'ombra que va crear, encara que també ha abandonat aquesta responsabilitat.