Concepción Dancausa, de família falangista i de l'ala dura del PP

Va substituir Cristina Cifuentes com a delegada del Govern de Madrid

ccuellar30952012 gra037  madrid  06 09 2015   la delegada del gobie160519112033

ccuellar30952012 gra037 madrid 06 09 2015 la delegada del gobie160519112033 / Juan M Espinosa

2
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Darrere de la decisió de prohibir les estelades en la final de la Copa del Rei hi ha una política espanyola, burgalesa de 64 anys, llicenciada en Dret i amb una experiència en política d'una vintena d'anys. El seu nom és Concepción Dancausa, actual delegada del Govern de Madrid, i ha afirmat aquest dijous que la decisió s'ha pres perquè és una bandera que "representa l'independentisme i que pot generar tensions". 

A més, la xiulada a la figura del Rei i a l'himne nacional "hauria de ser sancionable perquè és el símbol que representa la nostra Constitució". "Aquestes coses només passen a Espanya. Quan veig un partit d'un altre país i hi ha respecte per l'himne sento admiració", ha assegurat la delegada.

UN PASSAT CONSERVADOR

És filla de l'advocat i polític falangista Fernando Dancausa, un dels fundadors de la Fundació Francisco Franco "que té per objecte difondre el coneixement de Francisco Franco en la seva dimensió humana i política". Va ocupar l'alcaldia de la ciutat de Burgos entre 1965 i 1973 i també va ser procuradora  a les Corts durant la Dictadura. 

Dancausa ha estat vinculada a l'ala més conservadora del Partit Popular i ha ocupat alts càrrecs a la Comunitat de Madrid. Va ser directora general de l'Institut de la Dona del 1996 a l'any 2000. També va ocupar la secretaria general del Ministeri d'Afers Socials entre els anys 2000 i 2003 i, posteriorment, va ser presidenta de l'Assemblea de Madrid fins al 2007 amb Esperanza Aguirre com a presidenta en la seva primera legislatura després del polèmic 'tamayazo'.  Del 2007 al 2015 va ser regidora de l'Ajuntament de la capital i el 2013 nomenada primera tinenta d'alcalde del consistori madrileny. 

Dancausa va substituir en la delegació de Madrid l'actual presidenta de la Comunitat Cristina Cifuentes. Fa un any ja va suscitar la polèmica quan va afirmar que seria "un error" eliminar els noms franquistes dels carrers de Madrid. O fins i tot quan la seva germana, María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, va argumentar que és "lícit" tenir diners a Panamà,

AUTORITZACIÓ A MANIFESTACIONS NEONAZIS I ANTIFEIXISTES

Notícies relacionades

La metxa de la polèmica s'ha encès al saber-se que darrere de la decisió de Dancausa de prohibir les estelades en la final de la Copa del Rei, la delegada ha donat el seu consentiment a una manifestació convocada pel col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid per a aquest dissabte. Es tracta d'una concentració que sortirà a les 18.00 hores de la plaça d'España cap a la plaça del Dos de Mayo amb l'objectiu d'agermanar-se a altres marxes previstes a Europa per aquell dia per col·lectius d'ultradreta. 

En aquesta línia, la Delegació del Govern de Madrid també ha donat el vistiplau a dues manifestacions antifeixistes per a aquest mateix dia. Dencausa ha assegurat que no hi hauria d'haver problemes perquè el recorregut de les dues marxes és diferent.