PROHIBIDES EN LA FINAL DE LA COPA DEL REI

Empar Moliner trenca ara una estelada

L'escriptora ha criticat així la decisió de la Delegació del Govern de vetar la bandera independentista al partit del Calderón

empar660

empar660

1
Es llegeix en minuts

L'escriptora Empar Moliner ha dedicat el seu comentari al programa 'Els matins de TV-'3' a la decisió de la Delegació del Govern a Madrid de prohibir les estelades en la final de la Copa del Rei entre Barça Sevilla, que es jugarà diumenge a l'estadi Vicente Calderón. Moliner, que l'abril passat va ser notícia en mitjans de tot el país per haver cremat un exemplar de la Constitució espanyola, ha tret les estisores per trencar una estelada.

"L'estelada està prohibida. Incita a l'odi i és il·legal", ha proclamat l'escriptora mentre trencava la bandera independentista. En el seu comentari ha qüestionat que la Delegació del Govern veti la bandera argumentant que un partit de futbol no ha de ser escenari d'enfrontament polític quan el títol en joc, Copa del Rei, porta el nom del cap de l'Estat.

DRAPS DE CUINA O CALCETES

Mostrant imatges d'estelades en altres partits de futbol, Moliner ha advertit que els que portin l'ensenya estaran cometent una "il·legalitat brutal" i els ha recomanat que amb les banderes que tinguin per casa facin "draps de cuina o roba interior". Encara que ha advertit que els que portin calcetes de l'estelada en la final del Calderón s'arrisquen que les forces de l'ordre els les treguin. "Els nens seran registrats i se'ls confiscaran les banderes i potser que els que portin calcetes de l'estelada els les treguin", ha assegurat.

Notícies relacionades

Ha apuntat que si l'estelada és il·legal, també ho són els sentiments que aquesta ensenya expressa i ha animat a fer el següent pas: "il·legalitzin també els partits que defensen aquestes idees". I ja més contundent ha afirmat: "És una hòstia a la llibertat d'expressió, però la majoria de polítics han callat". I ha posat llavors el Rei en el seu punt de mira: "Que el Rei no es pensi que els seus súbdits no l'estimen", ha dit abans de recordar que "ja van tapar la xiulada a l'himne" en la final de la Copa del Rei entre Barça i Bilbao. "Si no ho veuen, no existeix", ha resumit.

I ha acabat el seu comentari amb un 'agraïment' a la Delegació del Govern: "Gràcies per obrir-me els ulls. Per fi entenc què vol dir l'encaix de Catalunya amb Espanya".