Rajoy recupera la promesa d'esborrar la fusió de Navarra amb Euskadi de la Constitució

El PP renova la seva coalició amb UPN i accepta la petició del seu soci de recolzar aquesta proposta si es reforma la Carta Magna

Rajoy: “L’acord entre Podem i IU és una coalició d’extremistes i radicals”. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Mariano Rajoi defuig parlar d'una possible reforma de la Constitució, excepte quan se li pregunta pel tema i la seva resposta és sempre la mateixa: el PP recolzarà retocs de la Carta Magna només si aquests generen un consens majoritari similar al que es va produir el 1978. Tret que el líder del PP trepitgi Navarra per firmar una coalició amb Unió del Poble Navarrès (UPN). En aquest cas, accepta la reivindicació del seu soci i es compromet a recolzar "l'eliminació de la disposició addicional quarta", que permetria l'annexió d'aquesta comunitat a Euskadi si així ho demana el seu Parlament, en una "eventual" reforma de la Carta Magna. 

Notícies relacionades

Ja al desembre, quan Rajoy també es va desplaçar a Pamplona a firmar en persona la coalició amb UPN, va adquirir aquest compromís, que aquest dimarts ha tornat a reeditar en un acte similar, en el que ha desenterrat també paràgrafs i expressions que ja utilitzava en els seus mítings en les últimes eleccions, com l'advertència que "Espanya necessita un govern seriós i amb les idees clares, i no són temps per a amateurs o per venir a aprendre", una frase que, en el context actual, es podria interpretar referida a l'acord que acaben de firmar Podem i IU per concórrer junts als comicis del juny. 

Així mateix, Rajoy ha criticat l'excés de declaracions i la poca atenció de la resta de forces polítiques als "problemes de la gent".