EL COST DE L'ENERGIA

Pujalte, davant les protestes de la patronal elèctrica: "Deu tenir alguna cosa a amagar"

El portaveu adjunt del PP diu que no li quadra que les elèctriques guanyin moltíssim i a la vegada pugi la llum

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, Vicente Martínez Pujalte, ha afirmat aquest dimarts que està entre els ciutadans a qui no els "quadra gaire" que les empreses energètiques destaquin que han "guanyat moltíssim" i, a la vegada, es pugi el preu de la llum per als consumidors. En declaracions a RNE ha dit que li sembla "tremendo" que moltes famílies estiguin a l'espera del preu final de l'energia perquè es tracta d'un dels béns "més necessaris".

"A vegades, les empreses energètiques presenten resultats, cotitzen en borsa, i diuen que han guanyat moltíssim, i quan sents aquesta afirmació, i a la vegada puja el preu de l'electricitat molts ciutadans, i jo entre ells, dic: alguna cosa no quadra aquí", ha reflexionat el diputat popular.

Ha afirmat que el sistema energètic presenta una "complexitat" perquè l'energia no es pot emmagatzemar i s'ha de generar al moment, fins i tot per consum més gran, i això fa que sigui difícil fixar el preu de l'energia. "El que ningú entendria és que el 2014 l'increment estigués en dos dígits, seria incomprensible", ha afegit, especialment tenint en compte la situació de l'economia i de les energètiques.

Subhasta anul·lada

Respecte a la investigació sobre la subhasta elèctrica iniciada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el portaveu econòmic del PP al Congrés ha criticat les queixes de la patronal elèctrica i s'ha preguntat de si tenen alguna cosa a amagar.

Notícies relacionades

Pujalte ha apostat per estudiar "detingudament" la subhasta Cesur que ha estat anul·lada, i ha opinat que “a ningú l'hauria de molestar que s'investigués” i s'analitzi amb transparència. "Quan veig el president de les energètiques protestar –en al·lusió al president de la patronal Unesa--, dic aquest senyor deu tenir alguna cosa a amagar", ha dit.

Martínez-Pujalte ha afirmat que s'han de "prendre mesures perquè el preu de l'energia sigui transparent", perquè permeti una “rendibilitat adequada als que inverteixen" en generació però que faci que les famílies "no tinguin un increment desproporcionat", i ha afirmat que en això està treballant el Govern.