El 53,3% d'espanyols no votarien "mai" el PP, i el 50,3%, Podem

Els populars, en canvi, són els que aglutinen més electors (el 8,2%) que els recolzarien "sempre"

aquiennovotaria

aquiennovotaria

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El PP serà el partit més votatmés votat en les eleccions generals del 26-J, segons l'últim baròmetre del CIS, però també és la força que concita més rebuig en els votants de la resta de forces. El 53,3% de les persones que han participat en l'enquesta sostenen que, "amb tota seguretat, no votarien mai" els populars. De les formacions que concorren a nivell estatal, Podem és la segona que genera més antipaties (50,3%), seguida d'Izquierda Unida (46,1%), Ciutadans (40,7%) i el PSOE (35,3%).

Els conservadors són els que compten amb més rebuig, però al costat oposat de la balança també són els que aglutinen un nombre més elevat d'incondicionals. El 8,2% dels entrevistats subratllen que "amb tota seguretat, votarien sempre" el partit de Mariano Rajoy. El percentatge pot semblar baix, però són paperetes assegurades, i són moltes més que les que ja tenen al sac el PSOE (4,6%), Podem (2,8%), Ciutadans (2,2%) i IU (1,9%).

PARTITS D'ÀMBIT CATALÀ

A Catalunya és Democràcia i Llibertat (marca que va usar Convergència el 20-D) la que obté més rebutjos. El 51,7% dels enquestats afirmen que no votarien mai aquest partit. El 48,3% mai es decantaria per ERC i el 42,3% descarta de per vida En Comú Podem.

Notícies relacionades

Un altre còmput que ofereix el CIS revela que els partits que creen més animadversió entre els votants del PP són, per aquest ordre, ERC, En Comú Podem i Democràcia i Llibertat. Entre els electors del PSOE, els més 'odiats' són DiL, ERC i el PP. Entre els de Podem, el PP, Ciutadans i DiL, i entre els de Ciutadans, DiL, ERC i En Comú Podem.

Entre els electors d'Esquerra, els més odiats són Ciutadans, el PP i el PSOE, el mateix ordre que segueixen els simpatitzants de Convergència. En el cas dels votants d'En Comú Podem, mai votarien majoritàriament Ciutadans, el PP i Democràcia i Llibertat.