La Guàrdia Civil deté quatre persones pel 'cas Inipro'

Els agents registren els ajuntaments de Tarragona, Viladecans i Palau-solità i Plegamans

Entre els arrestats hi ha l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

Detingut el tinent d’alcalde de Viladecans, en el ’cas Inipro’. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +

La Guàrdia Civil ha practicat aquest dimecres quatre detencions i està registrant l'Ajuntament de Tarragona, a més de 10 despatxos més i domicilis particulars, la majoria d'ells a Barcelona, en relació amb el 'cas Inipro', que investiga presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes. Fonts de la investigació han confirmat que entre els detinguts hi ha Gustavo Cuadrado, excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Dues detencions més s'han portat a terme a Viladecans i la restant a Barcelona.

Fonts de la Guàrdia Civil han informat que els registres (vuit a Barcelona i tres a Tarragona) s'estan realitzant en entitats públiques, societats mercantils, despatxos professionals i domicilis particulars dels detinguts. A l'ajuntament de Tarragona el registre intenta accedir al servidor de l'ordinador i obtenir dades de Cuadrado. Els investigadors també han entrat en dependències dels ajuntaments de Viladecans i Palau-solità i Plegamans, en dues empreses de Barcelona i una altra de Viladecans, un despatx professional a Viladecans i un altre a Reus.

Notícies relacionades

L'actuacions d'aquest dimecres, que encara no han finalitzat, estan sota secret de sumari i estan tutelades pel Jutjat d'Instrucció número u de Tarragona. La intervenció forma part de l'anomenada operació Amfiteatre, que es va iniciar a finals del 2015 i que afecta l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de l'Ajuntament de Tarragona per l'adjudicació d'un contracte a l'empresa Inipro. Els fets que s'investiguen es remunten a una denúncia presentada per la CUP de Tarragona el 2013.

BALLESTEROS, IMPUTAT

L'alcalde de Tarragona és un dels imputats en aquest cas i va declarar davant el jutge el 26 de gener. El jutge instructor considera que Ballesteros va autoritzar pagaments de l'IMSS a Inipro per un total de 214.000 euros malgrat que havia rebut fins a set advertències d'irregularitats. En la seva declaració, el regidor va defensar la seva innocència i va acusar la CUP fer contra ell una "persecució política".