La CUP fa una crida a fer pinya contra la suspensió de la llei de la pobresa

La força anticapitalista va presentar fa tres setmanes una proposta de desobediència

Anna Gabriel.

Anna Gabriel.

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Potser com a pioners de la mesura, la CUP ha anunciat avui que impulsarà mobilitzacions i plens municipals de suport a la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica recorreguda pel Govern i que ben aviat serà suspesa, quan el Tribunal Constitucional accepti l'oposició de l'Executiu. La força anticapitalista, a més, ha reclamat al Govern que "faci pinya" amb altres institucions davant un tribunal que està "al servei de lladres i especuladors".

Notícies relacionades

La CUP ha avançat en una roda de premsa que els seus representants en la reunió que aquest dimarts se celebra al Palau de la Generalitat, Anna Gabriel i Joan Garriga, traslladaran diverses propostes que tenen com a finalitat promoure la desobediència davant el Tribunal Constitucional (TC)ratificar la llei i afavorir la seva aplicació, encara que estigui suspesa. Entre aquestes mesures, el diputat de la CUP Benet Salellas ha explicat que la seva formació proposa convocar mobilitzacions ciutadanes, i especialment una concentració de càrrecs electes municipals "per posar en evidència la força municipalista, i el compromís dels ajuntaments per seguir desenvolupant" la llei 24/15 (d'emergència habitacional i pobresa energètica).

La força ja va presentar el 13 d'abril una proposta de resolució perquè fos subscrita per la resta de grups (la llei 24/2015 va ser aprovada per unanimitat) en la qual, arran de la suspensió del decret del codi de consum i la pobresa energètica, demanava que es ratifiqués al Parlament la llei d'emergència habitacional. Els anticapitalistes no van obtenir resposta i avui han assistit amb sorpresa a la petició que portarà Junts pel Sí a la cimera de dimarts.