Cosidó: "Podem suposa una amenaça a la nostra democràcia"

El director general de la Policia acusa el partit morat de portar en la seva doctrina "un germen de justificació de la violència"

"Espanya es mereix un director general de la Policia que sigui un professional i no un tertulià", respon Pablo Iglesias

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, carrega contra Podem en el programa ’El Cascabel’ de 13TV. / periodico

1
Es llegeix en minuts

"Podem suposa una amenaça a la nostra democràcia". D'aquesta manera tan taxativa es va referir aquest dissabte a la nit el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, al projecte polític liderat per Pablo Iglesias durant una entrevista al programa 'El Cascabel' de 13TV. El discurs de Cosidó va sorprendre tant el presentador de l'espai, Antonio Jiménez, que va arribar a exclamar: "¡Se n'armarà una!".

En una diatriba que no arriba als dos minuts, Cosidó va fer l'enèsima comparació entre Podem i el chavisme veneçolà i va advertir de les conseqüències que patirien els ciutadans espanyols si l'"esquerra totalitària" que, segons la seva opinió, representa Podem, arribés al Govern central: "Un empobriment màxim de la societat i una retallada brutal de les llibertats". Així mateix, va censurar que els dirigents del partit morat no tinguin "la decència" de demanar l'alliberament dels presos polítics de Veneçuela.

Però la invectiva va arribar al seu grau màxim quan va assegurar que "el que té de més perillós Podem és que en la seva doctrina política hi ha un germen de justificació de la violència" i va acusar la formació d'Iglesias de "defensar projectes com el que ha representat ETA". "Ells es consideren els únics representants del poble i això és el que en els règims del comunisme real va portar a una justificació plena de la violència com a instrument polític".

RESPOSTA D'IGLESIAS

Notícies relacionades

El líder de Podem ha respost amb elegància a Cosidó a través de Twitter: "Espanya es mereix un director general de la Policia que sigui un professional i no un tertulià de 13TV".

La diputada i portaveu adjunta de Podem, Irene Montero, també ha censurat les paraules de Cosidó i ha acusat el PP d'utilitzar la Policia com un "cortijo".