Fernández Díaz: "ETA espera un govern de PSOE-Podem amb candeletes"

El ministre de l'Interior en funcions considera que el partit de Pablo Iglesias està a favor de l'excarceració i l'acostament de presos de la banda

 

  / EFE / VÍCTOR LERENA

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va recórrer aquest dimarts a l'estratègia de la por per carregar contra un possible acord de govern entre el PSOE Podem, amb el suport del PNB. Al seu parer, aquesta opció seria "letal per a Espanya", ja que el partit de Pablo Iglesias, va subratllar, ha assumit les reivindicacions de l'esquerra 'abertzale', de manera que un executiu integrat per aquests dos partits és desitjat "amb candaletes" per ETA.

"Hi ha una agenda oculta, no en tinc cap dubte, perquè el PNB no dóna un suport gratis a ningú", va defensar Fernández Díaz en una entrevista a la COPE.

Segons el ministre de l'Interior en funcions, el PNB "ha publicat una agenda política basca" que se sustenta "en un nou estatut, basada en la bilateralitat i l'excarceració i l'acostament de presos" d'ETA, una reivindicació que "ha assumit Podem", en paraules de Fernández Díaz. Per subratllar la seva tesi, el ministre va esgrimir els resultats de les eleccions generals: "Va guanyar Podem amb el vot de l'esquerra 'abertzale', no ens enganyem".

"JOSU TERNERA ESTÀ PER FER MALVES"

Fernández Díaz es va referir també al comunicat dels presos d'ETA agrupats en el col·lectiu EPPK, en què asseguren que "no es penediran" ni "denunciaran" els seus companys, tal com alguns penedits de la banda els estan sol·licitant. El ministre ho va interpretar com un missatge dirigit "als que estan negociant un nou govern", i va vaticinar, en cas que Podem entri en el nou executiu, la futura excarceració de terroristes. "Temps al temps", va assenyalar.

Notícies relacionades

Sobre la banda terrorista, Fernández Díaz va recordar que durant els seus quatre anys al capdavant del Ministeri de l'Interior hi va haver dues ocasions per detenir l'històric dirigent etarra Josu Ternera. "Josu Ternera està per fer malves, amb tots els respectes", va afegir.

Sobre la polèmica detenció de dos titellaires a Madrid per enaltiment del terrorisme divendres passat, Fernández Díaz va reconèixer que s'alegrava per la decisió judicial d'ingressar-los a la presó. "Me'n congratulo perquè enaltir el terrorisme i humiliar les víctimes, i en el context d'una festa familiar amb nens, no es pot consentir, encara que sigui per respecte als drets dels menors", va sentenciar.