L'insult masclista de Miguel Ángel Rodríguez a Inés Arrimadas

"És físicament atractiva com a femella jove. Políticament és inconsistent", sentencia l'exportaveu dels governs d'Aznar

Miguel Ángel Rodríguez, en una imatge d’arxiu.

Miguel Ángel Rodríguez, en una imatge d’arxiu. / Barriopedro (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miguel Ángel Rodríguez segueix addicte a la polèmica. L'exsecretari d'Estat de comunicació ha mantingut en els últims anys als platós i a les xarxes socials el mateix to ofensiu que feia servir com a portaveu dels governs de José María Aznar. Com, per exemple, quan va dir a 'Espejo público' que "el que li falta a Mas és un afusellament". L'última víctima dels seus exabruptes ha sigut Inés Arrimadas. "Arrimadas és físicament atractiva com a femella jove. Políticament és inconsistent", ha escrit de matinada. 

La seva sortida de to ha rebut una allau de retrets, començant pel de la víctima del seu atac. "Continuem treballant perquè aquestes mostres de masclisme anacrònic siguin cada vegada més residuals", ha respost Arrimadas. El seu company de partit Juan Carlos Girauta ha sortit en defensa seva. "Però tu, ¿de quin forat surts? Deixa-ho. Ja ho sé". 

Molts dels missatges a les xarxes socials aprofitaven per recordar que va ser detingut després de tenir un accident per conduir borratxo, amb una taxa de 0,9. Va ser condemnat per aquest cas i també per injúries greus fetes amb publicitat contra el doctor Luis Montes, l'excoordinador d'urgències de l'Hospital Severo Ochoa de Leganés (Madrid). 

El seu comentari despectiu dirigit a Arrimadas és l'últim d'una llarga llista d'insults masclistes que han rebut dones en primera línia política, que a continuació repassem.

FÁTIMA BÁÑEZ

"Estaria millor fent punt de creu", una frase que li va dir fa dos anys Jesús Ferrara, secretari d'Organització del PSOE a Huelva, a Fátima Báñez, ministra d'Ocupació del PP.

LEIRE PAJÍN

Al costat de la imatge del líder socialista apareix la frase "sempre que veig aquests morrets penso en el mateix". Un comentari que va haver de suportar el 2010 Leire Pajín, ministra socialista de Sanitat i Política Social, de l'exalcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riba. "Leire Pajín és una noia preparadíssima, hàbil, discreta, que repartirà condons a tort i a dret per allà on vagi (...). Cada vegada que li veig la cara i aquests morrets penso el mateix, però no ho diré aquí", va sentenciar.

ANNA GABRIEL

"¿Per què les tiarres separatistes, ja siguin basques, catalanes, de Bildu o de la CUP, han de ser tan lletges?", va escriure amb acarnissament Antonio Burgos a la seva columna de l''ABC'. Per sortides de to com aquesta i moltes més que han hagut d'aguantar a les xarxes i en persona, les dones de la CUP van fer un acte de protesta. "No hem vingut a agradar", van dir les anticapitalistes.

CRISTINA MAESTRE

L'alcalde de Villares del Saz, José Luis Valladolid, va dir al seu Facebook "puta barata podemista" a la portaveu del PSOE de Castella-la Manxa, Cristina Maestre. "En vista de la repercussió del meu desafortunat comentari, demano perdó per les meves paraules, en cap moment pretenia insultar", va respondre després de veure la repercussió de les paraules.

SORAYA SÁENZ DE SANTAMARÍA

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va ser objecte del comentari groller d'un regidor del BNG a Cambados (Pontevedra), Xaquín Charlín, el juny del 2013. En una entrada al seu blog personal, la va qualificar de "chochito de oro" per gastar-se "40.000 euros en ginecòleg". L'Executiu va aclarir llavors que es tracta d'un complement de revisió ginecològica que inclou un programa de prevenció del càncer d'úter i del qual es beneficien totes les treballadores de la Moncloa. Charlín va retirar el comentari després de rebre les queixes de col·lectius de dones i del seu propi partit. 

MARINA GELI

El periodista Eduardo García diu zorra a la consellera de Salut Marina Geli, el 3 de juny del 2010, a Intereconomía. / periodico

Notícies relacionades

El 3 de juny del 2010, a la tertúlia del programa 'El gato al agua' que va abordar l'existència d'uns tallers d'educació sexual que organitzava la Conselleria de Salut, amb Marina Geli al capdavant, Eduardo García García va dir: "Aquesta senyora és una porca, una porca i està fabricant degenerats. Aquesta porca els anima a remenar-se-la. A l'antiga Roma hi havia uns esclaus, els esprínties, que eren especialistes a proporcionar als patricis tota mena de divertiments atroços, i que utilitzaven nens molt petits en aquestes orgies, els sodomitzaven. Aquesta [per Geli] és una espríntia, aquesta tipa és una meuca repugnant". L'endemà, el que va ser un dels directors del recentment desaparegut diari ultra 'La Gaceta', es va disculpar. Un jutjat de Madrid el va condemnar a ell i a l'emissora Intereconomía TV per "injúries greus amb publicitat" a pagar 18.000 euros a l'exconsellera de Salut.

ADA COLAU

L'últim exemple d'insults masclistes l'ha protagonitzat el regidor del PP a Palafolls, Óscar Bermán, que va afirmar que Ada Colau, "en una societat seriosa i sana, estaria fregant terres i no d'alcaldessa de Barcelona". L'alcaldessa va respondre hores després via Twitter al regidor conservador assegurant que "ser alcaldessa i fregar terres és compatible", però "ser masclista i regidor no hauria de ser-ho".