El Rei, "compromès a indagar" un acord fins a última hora

El portaveu de Nova Canària confirma que Felip VI manté una actitud "d'assossec" malgrat els actes de precampanya

Alberto Garzón va aquesta tarda a la Zarzuela a punt de segellar el seu acord amb Podem per al 26-J

undefined33665649 gra349 madrid 25 04 2016 el rey felipe vi reci160425220354 / Juan Carlos Hidalgo

undefined33665649 gra349  madrid  25 04 2016   el rey felipe vi reci160425220354
undefined33667665 madrid  25 04 2016  francesc homs  dl  durante la 160425220300

/

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Sensació de 'déjà vu'. Els líders polítics comencen aquest dilluns a desfilar pel palau de la Zarzuela, en la tercera ronda de contactes amb el Rei des que va començar la legislatura, i sense grans esperances d'un canvi que eviti una nova convocatòria electoral per al 26-J. 

El primer representant a anar a la cita amb Felip VI ha sigut el portaveu de Nova Canàries, Pedro Quevedo, que ha trobat el cap de l'Estat disposat a treballar fins al final per evitar tornar a les urnes. "Jo crec que és una persona conscient de la dificultat, però l'he vist compromès a intentar indagar la possibilitat d'arribar a un acord fins a l'últim minut", ha explicat en roda de premsa després de l'entrevista. Al seu parer, el Rei ha mostrat una actitud de "compromís" i "d'assossec"  malgrat els actes electoralistes que ja han iniciat alguns partits. Quevedo diu que ha percebut en el Monarca una voluntat explícita d'explorar les possibilitats d'un acord 'in extremis', més enllà del fet que li correspon dur a terme aquesta tasca.

El portaveu canari ha admès que en la conversa s'ha respirat una certa desesperança després de comprovar que  "ja estan en precampanya". "No tenim gaires bones notícies per donar per ara", ha assenyalat Quevedo, que, no obstant, ha convidat els principals partits a buscar un acord en l'últim segon. Quevedo ha proposat que, si no és possible arribar a un pacte de Govern, s'arribi almenys a una entesa per permetre una investidura que desbloquegi la situació. "Confiem que fins a l'últim minut hi ha partit", ha dit, i ha reafirmat el seu suport a Pedro Sánchez. 

ÚLTIMA OPORTUNITAT 

Notícies relacionades

Les converses han començat amb els partits de menys representació parlamentària i s'acaben dimarts amb Albert Rivera, Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy. Després de la visita del cap del PP, el Rei convocarà el president del Congrés, Patxi López. Tret d'imponderables, li comunicarà que no hi ha candidat a la investidura i el 3 de maig es dissoldran les Corts i es convocarà la repetició de comicis. 

En les converses amb Felip VI alguns dels portaveus aportaran novetats. És el cas d'Alberto Garzón, que té l'entrevista aquest dilluns a la tarda, i podria donar detalls al Monarca del pacte que ultima amb Podem Podem per concórrer junts al 26-J. El líder de la coalició d'esquerres ja ha advertit aquest dilluns que les sigles d'IU estaran presents en la campanya, malgrat que el sector errejonista del partit morat prefereix mantenir certes distàncies amb la coalició d'esquerres per no quedar arraconats en un extrem del tauler polític.