L'alcaldessa de Berga es nega a declarar per no haver tret l'estelada del seu ajuntament

Anna Gabriel la posa com a exemple de la desobediència que propugna la CUP

Imatge d’avui de la façana de l’Ajuntament de Bordils (Gironès), amb l’estelada al balcó després que la Junta Electoral Central ha ordenat la retirada de les banderes independentistes dels ajuntaments, edificis públics i col·legis electorals.

Imatge d’avui de la façana de l’Ajuntament de Bordils (Gironès), amb l’estelada al balcó després que la Junta Electoral Central ha ordenat la retirada de les banderes independentistes dels ajuntaments, edificis públics i col·legis electorals. / EFE / ROBIN TOWNSEND

1
Es llegeix en minuts

Montserrat Venturós, l'alcaldessa de Berga, s'ha negat aquest dimarts a declarar davant el Jutjat d'Instrucció 1 de Berga com a investigada per presumpte delicte electoral al no haver retirat l'estelada que oneja a l'Ajuntament com se li va requerir durant les eleccions catalanes.

Venturós ha anat a la porta del jutjat i ha explicat als mitjans que no pensava entrar a declarar, apel·lant a "la coherència i a la desobediència", ha informat la CUP en un comunicat. "Desobeiré per la independència, per coherència amb el dret a desobeir, que és una eina que ha elegit la CUP" per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant els tribunals espanyols, ha valorat.

Acompanyada de representants de l'ANC, Òmnium Cultural i Súmate, de regidors de Berga i d'altres municipis catalans, ha fet una crida a recolzar els càrrecs electes que decideixin desobeir: "Jo desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes". També ha explicat que l'Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l'Audiència Nacional (AN) per haver aprovat una moció en suport a la resolució independentista que va aprovar el Parlament el 9 de novembre del 2015 amb els vots de JxSí i la CUP.

Notícies relacionades

"Alguna cosa deu tenir la resolució si tanta por els fa", segons Venturós, que ha recordat que la CUP ha convocat una manifestació el 7 de maig per recolzar els càrrecs electes i les institucions investigades.

La diputada Anna Gabriel l'ha posat com a exemple de la desobediència que propugna la CUP. "Que l'envit de les institucions del Govern espanyol no sigui un fre per a la democràcia".