PREGUNTES AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Sílvia Cóppulo, a Carles Puigdemont: "¿Com es presentarien en unes noves eleccions espanyoles?"

 Sílvia Cóppulo pregunta a Puigdemont com es presentaria el seu partit CDC davant unes noves eleccions. / ANA C. BAIG / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Sílvia Cóppulo
Sílvia Cóppulo

Periodista i psicòloga.

ver +

Ana Pastor, Xavier Sardà, Jordi Évole, Sílvia Cóppulo i Risto Mejide. Cinc articulistes de la contraportada d'EL PERIÓDICO, amb el mòbil a la mà, han gravat en vídeo una pregunta molt directa per a Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Sílvia Cóppulo: «Si s’hagués de repetir les eleccions espanyoles, ¿com es presentaria CDC o Democràcia i Llibertat? ¿Com un partit independentista o com un partit sobiranista, que defensa el dret a decidir?».

Carles Puigdemont: Convergència sempre ha sigut un partit sobiranista, perquè sobiranament i de manera autònoma va entendre en la transició que la millor manera d’expressar-nos com a país era l’autonomia que ens oferia la Constitució, i ara veu que la millor alternativa és tenir un Estat independent. CDC aposta per tenir un Estat independent dins de la Unió Europea, però és un partit sobiranista perquè el nostre objectiu és gestionar un Estat independent, no arribar a l’Estat i després desaparèixer. No sé com es presentarà a les eleccions espanyoles, perquè s’escapa de les meves competències com a president, però defensarà el mateix que ha defensat sempre.