PREGUNTES AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Jordi Évole, a Carles Puigdemont: "¿Ha desconnectat d'una part dels catalans?"

Jordi Évole fa una pregunta a Carles Puigdemont, president de la Generalitat. / ANA C. BAIG / R. FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Jordi Évole
Jordi Évole

Periodista

ver +

Ana Pastor, Xavier Sardà, Jordi Évole, Sílvia Cóppulo i Risto Mejide. Cinc articulistes de la contraportada d'EL PERIÓDICO, amb el mòbil a la mà, han gravat en vídeo una pregunta molt directa per a l'entrevista de Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Jordi Évole: «Vostè ha iniciat com a president de la Generalitat el camí de la desconnexió, quan el 27-S més de la meitat dels catalans no van optar per la desconnexió. ¿Està desconnectant d’una part de la població catalana abans que desconnectar d’Espanya?».

Carles Puigdemont: Un matís: jo no he iniciat aquest procés. Aquest procés el va iniciar la gent, i no ara, sinó fa uns quants anys. Amb la sentència contra l’Estatut, Espanya va començar a desconnectar de Catalunya abans que Catalunya ho fes d’Espanya. El Govern ho és de tots els catalans, pensin el que pensin. Afavoreix tant els del sí com els del no la defensa dels drets i serveis bàsics. Quan diem que no disposem de les eines adequades per tenir un millor Estat del benestar, sabem que els seus beneficiaris seran tant els partidaris de la independència com els contraris. Aquest projecte l’inicia la gent, s’acredita a les urnes i acabarà a les urnes. Als servidors ens toca posar-nos a disposició de la gent i del Parlament, que és el que em va escollir a mi com a president, i presentar uns resultats que, torno a insistir, seran validats o no a les urnes a través de pantalles democràtiques.