El PP tracta d'esquerdar el pacte PSOE-C's per la reunió de Sánchez amb Puigdemont

Maroto es pregunta per què el líder socialista no porta Rivera a la cita amb el president

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PP ha aprofitat aquest dilluns l'anunci que Pedro Sánchez es reunirà amb Carles PuigdemontPedro Sánchez  Carles Puigdemont dimarts a la Generalitat per intentar esquerdar el pacte de legislatura entre el PSOE i C's. El vicesecretari Javier Maroto, després del comitè de direcció del PP presidit per Mariano Rajoy, ha acusat el Partit Socialista d'"uns dies dir una cosa i uns altres fer-ne una altra" respecte al conflicte sobiranista català i ha instat Ciutadans a "explicar" si recolza que el secretari general del PSOE es reuneixi amb el president. 

Notícies relacionades

"Sánchez deia que a totes les reunions importants hi aniria amb Rivera. ¿Per què no se l'emporta a veure Puigdemont? [...] Potser la reunió no és rellevant", ha subratllat amb ironia Maroto. El dirigent conservador ha rebutjat que Sánchez es reuneixi amb el màxim representant de la Generalitat quan el Govern català està fent nous passos cap a la "desconnexió" de Catalunya i, novament, ha advertit que l'Estat "prendrà totes mesures contra les institucions i funcionaris" que incompleixin la llei.  

Així mateix, el popular ha recordat que el PSOE "manté 72 ajuntaments" inscrits a l'Associació de Municipis per la Independència, o les reflexions de la viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon, que ha defensat aquest dilluns que "tard o d'hora" s'iniciï "el procés de reforma constitucional" i es "consulti, amb la fórmula que es determini a través del diàleg i la negociació, aquesta consulta". Segons el PP, Parlon defensa el dret a decidir i per això Maroto s'ha preguntat si Sánchez no portarà Rivera a la seva reunió amb el president perquè "no vol canviar en els 72 ajuntaments o perquè no vol desmentir Parlon". "¿O és que l'acord amb C's no és tan sòlid i tan ampli?", ha afegit. "Si Rivera no diu avui res sobre la posició a favor del dret a decidir de Parlon, quedarà en entredit", ha afegit.