C's avisa Sánchez que si parla del referèndum amb Puigdemont trencarà el pacte

"És el nostre únic veto polític", assegura el secretari de comunicació del partit taronja, Fernando de Páramo

1
Es llegeix en minuts

Clara advertència de Ciutadans a Pedro Sánchez: no pot parlar del referèndum en la reunió que mantindrà demà dimarts amb el president Carles PuigdemontCarles Puigdemont. Si ho fa, l'acord firmat per PSOE i C's quedarà en paper mullat, ja que, ha recordat aquest dilluns el secretari de comunicació del partit taronja, Fernando de Páramo, és l'únic "veto polític" del pacte.

En roda de premsa a la seu de Ciutadans a Barcelona, pocs minuts després que es fes pública la reunió entre Sánchez i Puigdemont, De Páramo ha assegurat que no tenia notícia d'aquesta reunió, més enllà de les preguntes dels periodistes. "Nosaltres no controlem amb qui es reuneix Pedro Sánchez. No seria lògic que en democràcia fos C's qui impedís reunions quan precisament estem abanderant el diàleg", ha afirmat.

No obstant, ha aprofitat per reivindicar que en l'acord firmat entre PSOE i Ciutadans hi ha "una sèrie de condicions". Així, ha avisat que "si Sánchez parla de millores per a Catalunya, de temes normals que s'han de parlar amb un govern autonòmic, hi estarem d'acord". "Però si parlem -ha afegit- de saltar-se la legalitat, de fer referèndums independentistes o de trencar la unió de tots els ciutadans, tenim un contracte firmat que diu que això no es pot fer en un futur Govern d'Espanya. És el nostre únic veto polític".

DESCONFIANÇA

Notícies relacionades

Preguntat sobre si el seu partit desconfia del PSOE en aquest sentit, De Páramo ha suggerit que Ciutadans "no es fia dels vells partits" i per això en tots els seus acords amb PP i PSOE a nivell estatal, autonòmic o municipal ha exigit que tots els pactes es plasmin per escrit. "Digueu-nos ingenus, il·lusos o desconfiats, però l'historial del PP i del PSOE fa que tinguem la responsabilitat de posar-ho per escrit i ben firmadet, l'única manera de garantir que els acords es compleixin. Ens sembla seriós i transparent i sí, potser som ingenus, però no ens fiem del que han anat fent aquests partits".

A més, ha recordat a Sánchez que el pacte amb C's està avalat per un 80% dels militants del PSOE que van votar en la consulta i que a més, en aquest acord, "un dels punts més importants és respectar la unió i igualtat de tots els espanyols i que no se celebraran referèndums independentistes". Per això, ha deixat clar que "si Sánchez se surt d'aquest acord i aquestes condicions, Ciutadans s'aixecarà de la taula, com ja havíem dit".