Errejón denuncia en una carta als militants "l'atac" del PSOE per dividir Podem

Censura els intents dels socialistes i alguns mitjans de comunicació de "crear un culebró que no es correspon amb la realitat"

undefined32999494 madrid  29 02 2016   inigo errej n  podemos   hace160229192921

undefined32999494 madrid 29 02 2016 inigo errej n podemos hace160229192921 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Després del tuit publicat ahir a la tarda per Íñigo Errejón a l'esclatar la crisi a Podem amb la dimissió de nou dirigents del partit a Madrid, en què assegurava que estava "espatlla amb espatlla" amb Pablo Iglesias, el número dos de la força morada ha enviat una carta als militants en què fa una crida a la unitat interna.

A la missiva, difosa per l'agència Efe, el portaveu de Podem al Congrés acusa "l'aparell" del PSOE de "l'atac" dirigit contra la seva força aquest dimecres per contrarestar l'acord amb Ciutadans i la proposta d'aquest últim partit d'intentar sumar-hi el PP.

"L'atac que hem viscut avui, que sembla ser una ofensiva en marxa, té algun precedent però molt pocs, cosa que revela que tot l'aparell del PSOE i voltants està necessitat d'alguna cosa amb què tapar el seu recent gir cap al PP arrossegat per Rivera", assegura Errejón a la carta, en què també informa de la reunió mantinguda amb Iglesias ahir a la tarda per analitzar la situació.

Al seu parer, aquesta "ofensiva" evidencia que Podem ha "fet alguna cosa bé les últimes setmanes". "Ara en paguem el preu", afegeix. Igualment, denuncia l'intent d'alguns mitjans de comunicació de pretendre "traçar una frontera fictícia entre moderats i radicals" dins del partit, de "crear un culebró que no es correspon amb la realitat".

Segons la seva opinió, "traslladar un problema de Madrid a estatal és òbviament una arma que voldran llançar i amplificar per evitar així parlar de l'escorament del PSOE cap a la gran coalició de la mà de Rivera".

"NOMÉS HI HA UN PODEM"

En una clara crida a la unitat de Podem, Errejón assenyala a la carta que des del partit s'ha de repetir "una vegada i una altra que només hi ha un Podem, el que té clar que les polítiques de retallades i austeritat han de ser coses del passat, el que va néixer per construir poble, recuperar la sobirania i guanyar Espanya per a la seva gent".

Notícies relacionades

I en un to triomfalista, afirma que han "obert bretxa" i avancen, "amb totes les dificultats vingudes i per venir, i en un terreny encara marcat per l'adversari, ara en aquest temps d'impàs i empat històric". El portaveu podemista reconeix que "és normal que els privilegiats es posin nerviosos", i aconsella "tenir el cap fred, la mirada llarga i el pas curt".

Així mateix, el número dos del partit morat es mostra dolgut per la crisi oberta a Podem Madrid i admet que el dia d'ahir va ser "duríssim per a tots, especialment per als i les companyes de Madrid". I afirma que, malgrat aquesta bretxa, el consell de Madrid "segueix funcionant".