LA LEGISLATURA ESPANYOLA

Les negociacions de la investidura: la segona oportunitat

Els partits fixen les estratègies que seguiran a partir d'ara, amb la vista posada en el 2 de maig, últim dia per elegir el president del Govern

pedro-catalan

pedro-catalan / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts

Tots els partits coincideixen, almenys en les seves declaracions públiques, que cap vol que es repeteixin les eleccions. Però en privat hi ha qui ja reconeix que és una possibilitat gens descartable. A les seves mans està evitar-ho. Després de la investidura fallida de Pedro Sánchez, ha començat una contrarellotge en què assistirem a noves reunions i pressions dels uns i dels altres amb un resultat final que encara és una incògnita.

Les executives que els partits celebraran aquest dilluns serviran per fixar les estratègies a seguir a partir d'ara. Tots tindran la vista posada en el 2 de maig; últim dia per aconseguir investir un president. En cas contrari, la convocatòria d'eleccions generals per al 26 de juny està assegurada.

L'obstacle a priori per a un acord entre PSOE i Podem és la condició imposada pels socialistes que qualsevol negociació ha d'anar de la mà de Ciutadans

Notícies relacionades

Mentre els grups independentistes catalans --ERC i Democràcia i Llibertat-- es mantenen a l'expectativa que Sánchez aconsegueixi un acord amb Pablo Iglesias.

Per la seva part, el PP fa pinya amb el seu líder, Mariano Rajoy, i aquest es prepara per al que pretén ser una precampanya electoral.