Turquia deporta una diputada de la CUP que havia de participar en una marxa feminista kurda

Mireia Vehí i una activista van ser "retingudes i amenaçades" a l'aeroport d'Istanbul, segons el partit anticapitalista

mireia-vehi

mireia-vehi

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Turquia han impedit l'entrada al seu territori i han deportat la diputada de la CUP Mireia Vehí i l'activista feminista Maria Juez, que tenien intenció de participar en els actes del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, que organitza el Moviment de Dones Kurdes.

Segons ha informat aquest dissabte la CUP a través d'un comunicat, Vehí i l'activista formaven part d'una àmplia delegació internacional de la qual també forma part l'eurodiputat i fundador de PodemMiguel Urban, entre altres.

Notícies relacionades

Vehí i la seva companya van arribar aquest divendres a l'aeroport d'Istanbul, des d'on tenien intenció d'agafar un altre vol per desplaçar-se a Diyarbakir, capital del Kurdistan turc. El partit anticapitalista assegura en la seva nota que van ser "retingudes i amenaçades amb violència" quan van demanar fer una trucada per informar de la seva situació. Finalment, han pogut comunicar-se amb la seva família aquest dissabte, i han explicat que estaven sent deportades en un avió de Turkish Airlines en direcció a l'aeroport del Prat.

La CUP té intenció de reclamar al Govern català i a l'espanyol que "prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions". Segons el partit, cap de les dues deportades havien viatjat mai al Kurdistan ni a Turquia.