Sánchez demana el suport a la seva investidura: "¿Volem que Rajoy segueixi al capdavant del Govern?"

El candidat socialista es presenta al Congrés com l'"única alternativa a l'Espanya de la desigualtat"

Sánchez: pel bé comú, impedir les eleccions. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha demanat aquest divendres, en el segon i últim debat d'investidura d'aquesta setmana, el suport del Congrés per impulsar el “Govern del bé comú”. El candidat socialista a la Presidència del Govern ha tornat a plantejar la votació com un plebiscit sobre la continuïtat de Mariano Rajoy per intentar moure Podem del seu anunciat rebuig al suport o l'abstenció. “¿Volem un govern de canvi, sí o no? ¿Volem que es repeteixin eleccions, sí o no? ¿Volem impulsar ja polítiques de canvi, sí o no? ¿Volem que segueixi Rajoy al capdavant del Govern, sí o no? Amb un sol vot podem canviar des d'ara mateix el futur d'Espanya”, ha dit Sánchez.

Les possibilitats que el líder del PSOE surti aquest divendres investit són molt escasses. Ell mateix ho ha reconegut. “Vostès poden votar en contra, però tots sabem que estan d'acord amb la majoria d'aquestes mesures”, ha dit Sánchez, en una apel·lació a Podem perquè se sumi al seu acord amb Ciutadans. El candidat s'ha aturat en les mesures més importants del seu acord amb Ciutadans, de les reformes laborals a la reforma de la Constitució, amb una menció especial al conflicte territorial amb Catalunya. “No es poden estalviar esforços a obrir vies de diàleg, sempre de la mà de la Constitució”, ha dit.

LES TRES CONDICIONS

Notícies relacionades

“En uns minuts es decidirà si hem sigut capaços de pensar en l'interès general o no. Qualsevol Govern de canvi haurà de reunir tres condicions: haurà de sorgir de l'acord, haurà de reunir partits amb diferents sensibilitats ideològiques i haurà de comptar inevitablement amb la participació del PSOE. Els socialistes acceptem les tres condicions”, ha explicat Sánchez, que a partir de la setmana que ve s'esforçarà a intentar canviar l'actitud de Pablo Iglesias abans del 2 de maig, dia en què es convocarien eleccions si no hi ha hagut investidura.  

“La pràctica totalitat dels partits d'aquesta Cambra volen un canvi de Govern. S'obre la necessitat d'articular solucions progressistes. La meva proposta és la conformació d'un Govern del bé comú. Espanya no pot esperar ni un minut més per regenerar la vida de les seves institucions. El govern que jo proposo és l'única alternativa a l'Espanya de la desigualtat en què estem immersos”, ha dit el secretari general del PSOE.