DECISIÓ JUDICIAL

El TC admet a tràmit el recurs del Govern contra la comissió del procés constituent

La mesura no comporta la suspensió dels treballs d'aquesta comissió

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel Govern de Mariano Rajoy contra la comissió d'estudis sobre el procés constituent de Catalunya després de les al·legacions rebudes per la fiscalia i el Parlament de Catalunya. Aquesta decisió no implica la suspensió dels treballs d'aquesta comissió. "És un tràmit sense conseqüències jurídiques", informen des de l'alt tribunal.

Aquest recurs de l'Advocat de l'Estat, que es tramita per la via d'incident d'execució, posa en marxa la reforma d'aquest tribunal que els permet actuar contra aquells que no acatin les seves resolucions. Per això, el Govern es va acollir a aquesta reforma per plantejar aquesta qüestió al considerar que la comissió suposava "un acte frontal i de desacatament" a la sentència del Tribunal Constitucional del mes de desembre que va anul·lar la declaració d'independència.

Notícies relacionades

En la seva demanda, el Govern demana als jutges que anul·lin la creació d'aquesta comissió i que adverteixin la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres d'aquesta comissió que podien incórrer en "responsabilitats, incloses les penals", si continuaven amb aquests treballs.

Els jutges no han respost a les peticions de l'Advocacia de l'Estat i ho faran en les següents reunions. La pròxima està convocada d'aquí quinze dies.