EL CAMÍ CAP A LA INVESTIDURA

Rivera carrega contra Rajoy per "trencar tots els ponts" amb Ciutadans

Defensa la vigència del seu pacte amb el PSOE i insta el PP a abstenir-se en la votació de divendres

rivera-roca

rivera-roca / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat aquest dijous el líder del PP i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, d'haver "trencat tots els ponts per al diàleg" perquè "li va negar" la paraula després de la carta que ell mateix li va enviar la setmana passada. "Si el senyor Rajoy li ha negat la reunió i la mà a l'únic partit que vol dialogar amb ells doncs s'estan aïllant ells solets", ha lamentat Rivera en declaracions a diferents mitjans.

El líder de Ciutadans ha sigut especialment crític amb Rajoy, a qui ha recordat que amb la seva "mera abstenció" en el segon debat d'investidura que tindrà lloc aquest divendres pot aconseguir que s'iniciï la legislatura a Espanya amb un Govern constitucionalista, en què Podem no hi sigui i que eviti un referèndum independentista a Catalunya.

EL PP, NECESSARI PER A LA GOVERNABILITAT

Rivera ha expressat que s'ha de comptar amb el PP perquè té majoria al Senat. A més, ha dit, és un partit europeista i que està en el pacte antiterrorista -- al contrari que Podem, ha emfatitzat--. "El PP és un partit necessari per a la governabilitat d'Espanya" ha recalcat Rivera, que ha insistit que són més les coses que uneixen Ciutadans amb els set milions de votants del PP que les que els separen. Així, ha explicat que seguirà intentant dialogar amb el PP però no perquè tot segueixi igual, sinó per reformar Espanya PP".

EL PACTE ÉS L'OPCIÓ MENYS DOLENTA

Ha retret a Rajoy que voti en contra de l'acord entre Ciutadans i el PSOE, amb el qual tant el partit d'Iglesias com els partits independentistes --ERC i Democràcia i Llibertat-- es van mostrar molt enfadats aquest dimecres al Congrés i li ha recordat que en política "un no escull la millor opció, sinó la menys dolenta".

La pitjor opció, ha opinat Rivera, seria l'assalt al poder de Podem. Ha insistit que Rajoy té a les seves mans evitar-ho i l'ha acusat d'immobilisme polític, una actitud amb què, ha sostingut, "gent vàlida" al PP no està d'acord.

"El problema de Rajoy és que no té credibilitat per dir: jo tot el que no he fet amb majoria absoluta, ho faré ara amb minoria i dialogant", ha subratllat Rivera, que ha insistit que la nova etapa d'Espanya necessita "coratge, valentia i convicció" i no la mandra de Rajoy, que diu 'no' al Rei quan el proposa candidat a la investidura. Això sí, ha recalcat, ell no "farà les primàries al PP".

APOSTA PER LA VIGÈNCIA DEL PACTE AMB EL PSOE

Rivera ha apostat perquè el seu acord amb el PSOE segueixi vigent més enllà d'aquest divendres si el líder socialista no aconsegueix els suports necessaris en el segon debat d'investidura. ""S'ha posat el crono en marxa, a partir d'ara haurem de seure segurament les parts de l'acord, si algú pretén incorporar alguna suma les dues parts hauran de donar-hi el vistiplau", ha respost Rivera al ser preguntat per si PSOE i Ciutadans mantindran el seu pacte més enllà d'aquest primer intent d'investidura.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, el líder de Ciutadans ha confiat que el PP o Podem reflexionaran al llarg de les 36 hores que falten per al segon debat i ha expressat la seva esperança que finalment s'abstinguin davant un Govern del qual Ciutadans no descarta formar part.

Per ell, les dues formacions tenen motius per "no posar pals a les rodes" a la investidura de Sánchez, la qual, en la seva opinió, permet la governabilitat d'Espanya. Ha sostingut així que, per un costat, els populars estarien recolzant un govern constitucional, i per un altre, el partit d'Iglesias permetria la posada en marxa d'algunes mesures de regeneració democràtica que defensava el 15-M.