EL CAMÍ A LA INVESTIDURA

Rajoy trucarà a Sánchez per intentar formar un Govern estable

Cospedal assegura que el PP "lluitarà fins a l'últim dia" i recorda a Ciutadans que no és necessària si hi ha pacte entre els dos grans partits

cospedal

cospedal / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions i president del PP, Mariano Rajoy, trucarà al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per intentar formar un Govern estable que compti amb el suport dels socialistes i també de Ciutadans, segons ha avançat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

"Sí que ho farà, sí que ho farà, com ho ha fet en altres ocasions", ha dit Cospedal en una entrevista a Telecinco quan se li ha preguntat si Rajoy trucarà a Sánchez quan aquest fracassi previsiblement aquest divendres en el seu intent de ser investit.

"Ho tornarem a fer, lluitarem", ha afegit. Segons la número dos dels populars, el PP "lluitarà fins a l'últim dia abans que s'hagin de convocar les eleccions" per aconseguir el que necessita Espanya, que és "un govern estable". "Nosaltres ho intentarem, ho hem dit per activa i per passiva, (...) i cadascú que assumeixi la seva responsabilitat", ha insistit abans d'assegurar que malgrat el debat agre d'ahir, el PP no ha tancat portes a la negociació.

Ha advertit, no obstant, que si el líder socialista no es mou del seu pacte amb Ciutadans i únicament vol contractes d'adhesió, és "molt difícil" que es pugui arribar a acords i, per tant, s'haurà d'anar a noves eleccions.

MISSATGE A RIVERA

També s'ha dirigit al líder de Ciutadans, Albert Rivera, i li ha advertit que "s'equivoca" si creu que dirà al PP el que ha de fer. Segons la seva opinió, va ser "curiós" que Rivera utilitzés el debat per a això i ha dit: "A veure si està pensant en una operació diferent" basada a intentar "desmuntar" el PP.

Notícies relacionades

"El que passa és que Rivera sap que en un possible pacte PP-PSOE, Ciutadans no és necessari", ha subratllat, i ha parlat "d'excuses" per no anar més enllà d'interessos personals o partidistes, perquè "la postura de Rivera i Sánchez, amb Rajoy o sense, seria la mateixa".

Sobre un acord PSOE-Podem, ha assenyalat que "tot pot passar", però ha afegit que sempre "els socialistes i els antics comunistes s'han atacat més que ningú".