Podem fa una crida a dialogar amb el PSOE "dissabte" malgrat la "cruesa" d'Iglesias

La força taronja advoca per tornar a reactivar la "taula a quatre", amb IU i Compromís

Roda de premsa del dirigent de Podem, Sergio Pascual, aquest dilluns.

Roda de premsa del dirigent de Podem, Sergio Pascual, aquest dilluns. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El secretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, considera que és possible el diàleg entre el seu partit i el PSOE malgrat la "cruesa" amb què dimecres es va expressar el seu líder, Pablo IglesiasPablo Iglesias. I ha apostat perquè el diàleg comenci "com més aviat millor", "si pot ser dissabte", després de la segona votació d'investidura del socialista Pedro Sánchez.

"Ens estem jugant molt els espanyols i els candidats s'expressen amb cruesa però evidentment el que importa és buscar solucions i tenim dos mesos per fer-ho", ha dit, en declaracions a RNE.

A tall d'exemple, ha assenyalat que malgrat el to del debat, ell i la seva veïna d'escó, la socialista Mari Luz Rodríguez, es van acomiadar "amb total cordialitat".

Això sí, Pascual ha insistit que per donar solucions als espanyols han de seure a la taula "a quatre", PSOE, Podem, IU i Compromís, que sumen 161 escons, més a prop "dels 169 que va tenir Zapatero que dels 130 que ahir van rebre el no", en al·lusió al pacte PSOE-Ciutadans.

EL 'MESTISSATGE IDEOLÒGIC'

Així, ha confiat que Sánchez entengui com més aviat millor que la via que va intentar està "esgotada", i ha apuntat que ell mateix semblava estar demanant perdó al parlar de "mestissatge ideològic".

Notícies relacionades

També ha recordat que altres partits com PNB i ERC han deixat clar que podrien recolzar més fàcilment un govern d'esquerres. No obstant, ha deixat clar que no és partidari que ERC se sumi a aquesta taula de quatre interlocutors.

Pascual ha dit que el va sorprendre la insistència de Sánchez a pactar amb Ciutadans, més lluny del seu programa del que estaria amb un acord entre els quatre grups d'esquerra. "Però com que els números són tossuts, sembla que el PSOE ha hagut de passar aquest bany de realitat per tornar a seure'ns", ha afegit.