LA NOVA LEGISLATURA

Carmena demana a Podem que recolzi la investidura de Pedro Sánchez

L'alcaldessa de Madrid advoca per "un Govern fort i de canvi"

Adverteix que "el pitjor" seria repetir les eleccions

icoy33035073 gra368  madrid  03 03 2016   la alcaldesa de madri160303220116

icoy33035073 gra368 madrid 03 03 2016 la alcaldesa de madri160303220116 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha tornat a marcar distàncies amb Podem (força promotora de la seva candidatura municipal) al reclamar al partit de Pablo Iglesias que recolzi la investidura de Pedro Sánchez. Un gest necessari, entén la regidora, per propiciar un Govern "progressista i de canvi" a Espanya, però sobretot per evitar "el pitjor", que segons el seu parer seria una repetició de les eleccions.

"Com a ciutadana i també com a alcaldessa crec que no és bo que estiguem sense Govern, el pitjor que ens pot passar a la ciutadania en general és que s'hagin de repetir les eleccions. Desitjaria que del Congrés en sortís un acord amb un Govern fort de canvi; seria bonic recolzar qui sol·licita la investidura, perquè donaria lloc a un Govern de progrés i de canvi", ha afirmat Carmena aquest dijous en una roda de premsa.

Notícies relacionades

A més, l'alcaldessa ha recomanat a les "forces del canvi" (no ha citat explícitament Podem) que "prenguin exemple" de la seva investidura com a regidora, que va ser recolzada pel PSOE. Però Carmena ha deixat un encàrrec directe a Iglesias. Al ser preguntada pel to que va usar el secretari general de Podem al Congrés, la regidora ha apuntat que a ella no li agrada la "confrontació".

Més tard, Carmena ha matisat les seves paraules en un tuit i ha demanat que ningú les "malinterpreti". "Un govern fort i del canvi és un govern de coalició entre el PSOE i Podem", ha sentenciat a Twitter.