El compte enrere d'Otegi

El perfil a Twitter de l'exportaveu de Batasuna ha anat assenyalant els dies que li queden per sortir de presó

jgblanco11530280  files  this file picture dated may 2  2009 shows 160217095137

jgblanco11530280 files this file picture dated may 2 2009 shows 160217095137 / A ARRIZURIETA

2
Es llegeix en minuts

'Egun bat!' (Un dia). Amb aquest missatge, Arnaldo Otegi ha arribat al final del compte enrere per sortir de la presó. Des que l'Audiència Nacional va decidir el 28 de gener avançar a l'1 de març la seva posada en llibertat, el perfil a Twitter de l'exportaveu de Batasuna ha assenyalat cada dia les jornades que li quedaven per abandonar el penal de Logronyo. I ha acompanyat els seus missatges amb fotografies que contenien el guarisme en qüestió. La d'aquest dilluns és una imatge dels atletes Tommie Smith i John Carlos, or i bronze en els 200 metres dels Jocs de Mèxic-68, al podi i fent la salutació Black PowerBlack Power (amb el puny embolicat en un guant negre i enlaire).

Otegi, així, aprofita per reivindicar el #BlackPower, el #BasquePower i reclama la llibertat de tots els presos d'ETA (#FreeThemAll).

Al llarg de aquests 32 dies, seguidors i simpatitzants de l'exdirigent 'abertzale' han penjat també a la xarxa social imatges per contribuir al compte enrere. Aquest dilluns, un ha sigut l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que després de recordar que només queda un dia per a l'alliberament d'Otegi ("Only one day", diu en anglès), ha publicat una foto del jutge Baltasar Garzón, que va ser qui va instruir la causa contra ell pel seu intent de reconstruir Batasuna ('cas Beteragune'), amb un dit enlaire.

Aquest diumenge, Fernàndez va penjar una imatge de Mariano Rajoy assenyalant els dos dies que quedaven, mentre que Otegi va optar per una instantània en què apareixen ell mateix amb Rafa Díez Usabiaga, que compleix pena de presó també pel 'cas Beteragune'.

Per il·lustrar el número tres d'aquest particular compte enrere, l'exportaveu de Batasuna va escollir l'icònic retrat de Korda del Che Guevara imprès als bitllets de tres pesos cubans, avui una peça de col·leccionista.

Una imatge més recent, encara que igualment poètica per a alguns, va ser utilitzada per Otegi divendres per destacar els quatre dies per sortir en llibertat: una de l'expresident Artur Mas fent el senyal de les quatre barres, un gest que va acabar convertint en un costum.

Per al cinquè dia del compte enrere, en canvi, va escollir una imatge d'ell mateix amb el palma de la mà oberta, i en va retuitejar una altra de Piqué i la seva famosa maneta del novembre del 2010 després que el Barça derrotés el Reial Madrid al Camp Nou.

Notícies relacionades

Ha utilitzat fotografies d'altres esportistes en aquesta carrera cap al seu alliberament, entre elles la del mític jugador dels Chicago Bulls Michael Jordan (amb el dorsal número 23) o la del futbolista del River Plate Matías Almeyda (número 25). Però la que més impacte ha generar va ser la de Leo Messi amb el número 19, que era el que lluïa el 2007 quan el 10 el portava Ronaldinho.

Per començar aquesta particular cadena, Otegi va optar per una massissa columna de pàrquing amb el número 32 imprès.

Temes:

Arnaldo Otegi