L'alcalde de Girona, sense socis i sense el sou

ERC, PSC, CUP i Ciutadans evidencien la soledat de CiU

jjubierre32932559 dijous  25 febrer 2016 19 00  marina l pez  l equi160225192130

jjubierre32932559 dijous 25 febrer 2016 19 00 marina l pez l equi160225192130

2
Es llegeix en minuts
RAÜL MUXACH / GIRONA

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), segueix sense encertar-ne ni una. No cobrarà els 75.000 € que pretenia el seu partit, ni 73.000 com va pactar amb el PP i Ciutadans abans que la formació taronja el deixés a l'estacada només dues hores abans del ple, ni els 68.500 que ha acabat portant a votació en un intent a la desesperada per guanyar-se ERC. Ciutadans li ha retirat el suport perquè, en la seva opinió, l'alcalde havia"traspassat una línia vermella" a l'afirmar que, malgrat el pacte amb ells i el PP, Girona seguia sent "referent de l'independentisme", i que la ciutat ho porta "dins del seu ADN".

Així que, de moment, Ballesta es queda sense sou fix ni cotització a la Seguretat Social. Percebrà el mateix que cobrava l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont en conceptes de dietes: uns 28.000 euros per assistència a plens i comissions (però en el seu cas tenia, a més, el sou com a diputat al Parlament). 

Només CiU, que té 10 regidors, ha recolzat el nou cartipàs. ERC, PSC i la CUP han votat en contra de reduir el nombre d'assessors i fixar un sou per a l'alcalde, Ciutadans se'ls ha unit en contra de la reducció d'assessors i s'ha abstingut en el sou i el PP, tal com havia pactat amb CiU, s'ha abstingut en totes dues. L'única cosa que s'ha aprovat ha sigut delegar en dos regidors de l'equip de govern les competències de turisme i cultura que assumia directament Puigdemont.

ALTA TENSIÓ

Notícies relacionades

Ha sigut un ple carregat de retrets. La portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha recriminat a CiU que hagués preferit votar amb el PP i C’s abans que amb ells i ha revelat que el mateix Ballesta li havia trucat només 20 minuts abans del ple per dir-li que acceptaven “una de les parts” del que demanava ERC (el sou). “Vostè no sap negociar”, li ha etzibat i li ha preguntat per què volia que els republicans entressin en el govern si les seves propostes de ciutat estaven “tan allunyades”.

Ballesta li ha reiterat que l'oferta d'ERC “no és seriosa”. També ha atacat la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, a qui li ha etzibat que la seva idea de cartipàs “ofèn la intel·ligència” i ha afegit que “si els seus votants es llegissin el seu programa, potser no els votarien”. Abans, la regidora cupaire havia demanat a Ballesta que “es posi a governar o dimiteixi” i l'ha acusat d'haver “venut la seva ànima al diable” i haver sigut traït per ell. Per la seva part, la regidora del PP, Concepció Veray, ha lamentat que Girona tornés a “fer el ridícul” i ha acusat ERC de permetre amb el seu vot que hi hagi un assessor més a l'Ajuntament quan la formació republicana havia presentat una proposta de màxims en què demanava reduir el nombre d'assessors fins a quatre.