Rajoy reclama serenitat al PP i no actuar amb "histèria" davant els escàndols de corrupció

La detenció d'Alfonso Grau marca el comitè executiu conservador

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Novament, una detenció d'un dirigent conservador acusat de corrupció ha sacsejat aquest dilluns el PP. L'arrest d'Alfonso Grau, exmà dreta de Rita Barberá --que continua tancada a casa seva per evitar donar explicacions sobre el 'cas Taula' després de la imputació de gairebé tot el seu grup municipal i d'estendre's les sospites sobre la finançament il·legal del PP valencià--, ha caigut com una garrotada sobre el comitè executiu del PP, reunit precisament per elegir les gestores que a la ciutat de València, però també a Madrid, després de la marxa d'Esperanza Aguirre, portaran les regnes locals i regionals del partit en els pròxims mesos.

En aquest context i malgrat que alguns populars a l'entrada del conclave, com la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, han mostrat el seu "afartament" i "enuig" amb alguns dels seus companys, Mariano Rajoy ha demanat als seus calma, serenitat i ha advocat per actuar contra els escàndols pas a pas, sense deixar-se portar per la "histèria".

Ja dissabte passat, en un discurs a Bilbao, va presumir del paquet de mesures legislatives adoptades aquesta legislatura però també va assenyalar que "no es poden condemnar" els innocents, citant el cas del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, que va ser imputat i després absolt.

Notícies relacionades

En el comitè executiu, Rajoy ha tret pit novament sobre les mesures adoptades, i ha posat com a exemple que és la primera vegada des que ell dirigeix el PP que s'han nomenat dues gestores per refundar organitzacions corrompudes. Així mateix, ha explicat davant els seus que PSOE i C's no poden donar lliçons en aquesta matèria perquè algunes de les mesures que estan negociant per conformar un govern, com que els càrrecs siguin apartats quan se'ls obri judici oral, ja van ser propostes pel PP. 

Respecte als pactes de govern i el ple de la investidura de Pedro Sánchez, Rajoy ha ratificat que el seu partit votarà 'no', per a continuació confirmar que es presentarà al debat si el secretari general del PSOE fracassa en el seu intent.