Els eixos de la Conselleria d'Exteriors

Romeva va defensar la legalitat del seu departament en la seva compareixença al Parlament i la va definir com "la primera estructura d'estat"

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

El conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i TransparènciaRaül Romeva, va comparèixer la setmana passada en comissió parlamentària per desgranar quines són les línies mestres del seu departament. També va defensar-ne la plena legalitat.

"LA PRIMERA ESTRUCTURA D'ESTAT"

Romeva va defensar conselleria com “la primera estructura d'estat que ha creat el Govern”. Sobre la seva legalitat, va al·legar que el departament hereta el que feia la Secretaria d’Exteriors i s'ajusta a l'Estatut i la Constitució.

TRENCAR EL SILENCI DE LA UE AMB EL PROCÉS

El conseller va establir entre les seves prioritats "trencar el silenci" de la UE amb el procés i influir en les polítiques de Brussel·les "sense intermediaris". També vol “promoure la presència de catalans en organismes internacionals”.

IMPULS DE LES "RELACIONS BILATERALS"

Notícies relacionades

El titular d'Exteriors planteja "millorar el posicionament al món" de Catalunya mantenint les delegacions a l'exterior, reforçant-ne algunes i potenciant els contactes bilaterals sobretot a Europa però també en altres àrees.

MILLORAR LA COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Romeva advoca per convertir Catalunya en un referent pel que fa a "cooperació al desenvolupament". Advoca en aquest sentit per enfortir el teixit associatiu i impulsar la cooperació internacional en qüestions com la dels refugiats.