comissió parlamentària

Romeva vol "trencar el silenci" de la UE sobre el procés sobiranista

El conseller d'Afers Exteriors defineix el seu departament com la primera estructura d'Estat de Catalunya

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Raül Romeva ha esbossat aquest dimarts al Parlament les línies mestres de la seva estratègia com a conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i ho ha fet evidenciant amb les seves paraules que, de moment, el recurs del Govern central sobre les funcions del seu flamant departamentrecurs del Govern central no frenarà els seus objectius. Objectius que passen, entre altres, per "trencar el silenci" de la Unió Europea respecte al procés sobiranista català.

En la seva primera compareixença en la comissió que ha d'avaluar la feina de la seva conselleria, Romeva ha definit el seu departament com la "primera estructura d'Estat" de Catalunya, com la plataforma d'enlairament per aconseguir "sense intermediaris" relacions bilaterals amb els estats de la UE i de tot el món. "Volem ser un actor actiu i proactiu", ha insistit el titular d'Afers Exteriors.

Notícies relacionades

Internacionalitzar el procés 

L'expressió que fa mesos ja utilitzava l'expresident Artur Mas podria anar gravada en la targeta de visita del conseller. La seva intenció és millorar el posicionament de Catalunya al món a través de la participació en cimeres, conferències i alçar la veu en els grans debats internacionals. "Volem ser útils al món i posar a la seva disposició el nostre capital humà", ha subratllat. També ha incidit en la necessitat d'enfortir el diàleg amb tots els organismes mundials, inclòs el Govern d'Espanya, i a "fer visible la cooperació internacional de Catalunya".